6.13.2010

Sen hiç koşan Arap gördün mü ? { Cezayir 0-1 Slovenya }




Arapların tek koşanı atlarıdır desek yeridir. Bugün Cezayir sanırım bu savı kanıtlar nitelikte oynadı. Slovenya'nın kapalı oyununda buldukları ataklarda çok ağır kaldılar. Sağda Yebda solda Ziani aslında hızlı ve çabuk adamlar olarak gözükse de takımın geneline uyum sağlayarak yavaş kaldılar. Ağır oyuna rağmen Cezayir'in tek eksiği orta sahanın ortasında direnç gösterememesi oldu.

Cezayir'in ağır oyunu, Slovenya'nın kapalı savunmayı tercih etmesi bu maçın turnuvanın en sıkıcı maçı olarak aday göstermeye yol açtı. Handanovic ailesinden Samir Handanovic maçta ön plana çıkan bir diğer oyuncuydu. Slovenya'nın Rusya'yı elediği maçta yaptığı harika kurtarışlarla dikkatleri üzerine çeken Udinese'li kaleci daha maçın ilk dakikalarında yaptığı kurtarışlarla yeniden dikkatleri üzerine topladı. Gerek Slovenya'nın kapalı oyunu gerek Handanovic'in performansı bu turnuvanın en iyi kalecilerinden biri olacağının göstergesiydi. Bu performansını devam ettirebilirse turnuva sonrası büyük kulüpleri peşine takabilir.

Medya'da Galatasaray'ın takibinde olarak gösterilen Bougherra Goal tarafından maçın yıldızı olarak gösterildi. Bougherra Slovenya ataklarında ön plana çıkarak, zamanında müdahele, mücadeleleriyle bu maçta ön plana çıkan bir diğer oyuncuydu.

Chaouchi ise İngiltere kalecisi Green'e selam göndererek yanlız değilsin mesajını verdi.

Bir diğer nokta ise vuvuzela. Sağolsun taraftarlar şu lanet zerzavatı üfleyerek bu kadar sıkıcı bir maçta uyumamıza izin vermedi.

2 yorum:

UgurB dedi ki...

Koşan arap atları varya gardas

cancolfan dedi ki...

yazıyo zaten reis :) arapların tek koşanı atlarıdır :D

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails