6.24.2010

Mucizeye 3 kala.. { Grup F }



Grup F'de bu akşamüstü oynanan maçlar , Yeni Zelanda-Paraguay ve İtalya-Slovakya maçlarıydı. Grupta her takımın tur atlama şansı bulunmaktaydı. Grupta şansı en az olan ekip Slovakya'ydı ama Slovakya gruptan çıkmayı başardı. Şüphesiz üzerine çok şey yazılmalı ama ilk görüşlerim Yeni Zelanda üzerine olacak.

Yeni Zelanda 28 yıl sonra Dünya Kupası'na katılan bir takımdı. Kimse ama kimse şans vermiyordu. Sonuncu olur , averaj takımı olur diyordu. Fakat ilk maçından itibaren bir çizgi yakaladı ve üç beraberlik aldı. Üstelik biri son şampiyonla, diğeri Slovakya ile. İnanılmaz bir başarı Zelanda için. Umuyorum ki Okyanusya'dan iyi bir takım olarak artık boy gösterirler.

Gelelim İtalya'ya... İlk maçtan biraz anlar gibiydim. Paraguay tabii ki iyi bir takım ama son şampiyonun yenmesi gerekiyordu hadi onu yenemedi bari Yeni Zelanda'yı ne yapıp edip yenmeliydi. Olmadı. Bunları yapamıyorsanız elenmeniz en uygun görüştür. Bana göre bu grubun ilk ikisi Paraguay ve Yeni Zelanda olmalıydı. Yani hakedene göre bakılırsa ilk iki budur.

Slovakya ise Sırbistan gibi Avrupa'nın iyi kadrolarından birine sahip. Sırbistan dün elendi, Slovakya öyle olmadı. Başta havayı yakalayamasalar da sonradan uyanıp, gruptan çıkmayı başardılar. Yine de çok fazla ilerleyeceklerini sanmıyorum. Vittek de Ankaragücü için bir madendir. Bu sezon Turkcell Süper Ligi ekarte edebilir Vittek ve Ankaragücü... 2 milyon Euro'ya Vittek'i almak çok büyük bir transfer başarısı.

Yazık oldu Zelanda'ya. :)

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails