6.22.2010

İşte A grubunun kaderi...



Grup A'da ilk kura çekildiğinde şüphesiz herkesin aklına Fransa'nın gruptan çıkacağı ve kolay grup olacağı geliyordu. Tek düşünce Uruguay ile Meksika ikincilik için kapışır diye düşünüyordu. Fransızlar ve Domenech hariç..

G.Afrika maça çok iyi başladı. Fransa'ya fırsat vermedi. İlk golü de bulduktan sonra Fransa'nın sigortaları attı belki de. Gourcuff dirsek hareketiyle kırmızı kart görünce G.Afrika'nın işi kolaylaştı. Bir anda 2-0 olunca herkes bir sürpriz çıkacak diye bekledi. Uruguay da gol atınca umutlar artmasına rağmen olmadı. Güney Afrika gruptan çıkamadı. Fransa da aynen öyle. Maçı 2-1 Güney Afrika kazandı. Fransa'nın bu hale gelmesinde tek sorumlu Federasyon ve Domenech'tir. Bir kere buraya Raymond ile gelmek başlı başına bir saçmalık. Bu takımı zaten ne duruma getirdiği ortada. Anelka küstü , Henry küstü , Zidane bile kendisinden beklenmeyen sertlikte bir çıkış yaptı. Kupa sırasında ilk maçtan sonra yollasa bile kârdı. Olmadı , yapamadı. Şimdi dövünsün dursunlar. Belki Euro 2016'nın ahı tuttu. :)

Yeni gelecek Laurent Blanc tam tabirle "enkaz devralacak."

Meksika ve Uruguay grup kurası ilk çekildiğinde ikincilik için savaşacağını düşünüyorduk. Fakat ilk maçtan itibaren özellikle Uruguay çok iyi olduğunu gösterdi. Meksika ilk maçta beraberliği zor kurtarmasına rağmen ilk maçın baskısından iyi kurtuldu. O maçta Marquez'in golü Meksika'nın gruptaki kaderini belirlemiş oldu. Bugün oynanan maçta Uruguay'ın 1-0 kazanmasına rağmen iki Güney Amerika takımı elele tur atlamış oldu.

1.Uruguay 7
2.Meksika 4

3.G.Afrika 4
4.Fransa 1

Uruguay 1-0 Meksika
G.Afrika 2-1 Fransa.

Güney Afrika averaj farkıyla elenmiş oldu.



0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails