6.20.2010

Bir Sürpriz daha ! { Italya 1-1 Y.Zelanda}



Bir sürpriz de İtalya'dan geldi bugün. Kupanın 9. gününde İtalya ile Yeni Zelanda karşı karşıya geldi. Zelanda ilk golü Smeltz'le buldu ardından penaltıdan Iaquinta durumu eşitledi. İkinci yarıda da baskılarını sürdüren İtalya golü bulamayınca 1-1'e razı oldu. Bu sonuçla İtalya ve Yeni Zelanda ikişer puana ulaştı.

Öncelikle Yeni Zelanda'dan bahsetmek istiyorum. Değişik bir takım.. Kuzey Kore , Honduras gibi ülkelerle eş değer hatta daha kötüydü turnuva başında -benim gözümde-. Fakat maçlar başladıktan sonra önce Slovakya'yla başabaş mücadele ettiler , bugün İtalya ile. Kim ne derse desin bir çizgileri var ve kupaya gelmek için çok uğraştılar. Bu çizgilerini sürdürürlerse kupaya devamlı katılımcı olurlar. Buraya gelmeleri tam bir mucizeydi şimdi puanlar alıyorlar. Bravo Yeni Zelanda'ya...

Lippi'nin İtalya'sı elemelerde oldukça iyiydi. Kaybetmeden geldiler buraya. İlk maçında kaybetmeme ünvanını korudular ama kazanamadılar da... Dünya Kupasında kazanamadıktan sonra bi önemi yok katılmanın. İlk maçta ki iyi oyunundan eser yoktu. Montolivo ve Marchisio kötü oynadılar maç boyunca. İkinci yarıda Lippi'nin hamleleri hareket getirse de İtalya gibi bir ulusal takımsanız ve son şampiyonsanız bu maçı rahat kazanmak zorundasınız. Penaltı olmasa İtalya'nın golünü garanti edecek bişey yok ortada. Ki penaltıya da penaltı demeye bin şahit gerek. Çok yanlış bir karar. Maç içindeki faullerde ve kartlarda da hata yaptı. İyi yönetemedi Guatemala'lı hakem..

Grupta işler karıştı. Paraguay rahat görünüyor ama Yeni Zelanda'yı hafife alırlarsa , ki hiç sanmıyorum, onlar da bir sürpriz yaşayabilir. Herşeye müsait bir grup ve şanslar eşit. İtalya'nın bu haline bakılırsa ve Slovakya'nın kadro gücü olarak iyi olduğunu biliyorsak Slovakya'nın da şansı var.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails