6.27.2010

Vamos Argentina ! { Arjantin 3-1 Meksika }



Dünya Kupası son 16'da Arjantin Meksika ile kozları paylaştı. Maçı Arjantin , Higuain ve Tevez(2)'in golüyle 3-1 kazandı ve Almanya'nın rakibi oldu.

Maçta gollerden ve oyundan çok hakemler konuşuluyor veya konuşulacak. Malum bugün hakemler kupada çok kötü performans sergiledi. Bu akşamki maçta da ilk golde Arjantin'in attığı golde bariz bir ofsayt vardı. Tevez dokunmasa o topa hiç bunlar yaşanmayacaktı burada güzel güzel konuşacaktık. :) Tabi suç Tevez'in değil , hakemin. Önce gol verilmeyecek sandım , yan hakemle konuştular ama gol iptal edilmedi. Muhtemelen staddaki televizyondan gördüler ve konuştular. Fakat orada bile gözüktüyse nasıl verilmedi anlamadım. Skandal niteliğinde bir gol oldu ve maç çözüldü.

Higuain yine çok fazla öne çıkmasa da fırsatçılığını konuşturdu. Arjantin'in kondisyon gücü gerçekten çok yüksek. İyi yükleme yapmışlar maçın sonuna kadar koşmaya devam ediyorlar , maçtan düşmüyorlar ilk maçtaki gibi. Arjantin gittikçe iyiye gidiyor yani. İkinci golde Osorio'nun büyük hatası vardı. Sanırım topu geriye çekecekti , ayakları dolandı. Maç boyunca kötü oynadı genel olarak Meksika savunması. Artık dünyada savunma yapmayı bilmeyen yok ama Meksika böyle üst düzey maçta basit hatalar yaptı. Yenilgiyi haketti her ne kadar ilk golü , gol olmasa da...

Tevez'in ikinci golüne ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bence turnuvanın şuan en güzel gollerinde ilk ikiye girer. Luis Suarez de dün çok güzel bi gol attı , bugün de Tevez harika bir gol attı. Gülle gibi gitti top , tam doksan denilen yere. Harikulade...

Şimdi rakip Almanya. Arjantin'e olan büyük sempatim ve desteğim devam ediyor. :) Ne olursa olsun erken final gibi bir maç olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails