6.16.2010

Uruguay tamam dedi ( G. Afrika 0-3 Uruguay )





Turnuvada birinci maçlar İspanya- İsviçre maçıyla sona ererken ikinci maçlar da ev sahibi Güney Afrika'nın Uruguay maçıyla başladı.

Uruguay bugünün sinyalini Fransa maçında vermişti. Çalışkan orta sahası ve ilerde takımı sırtlayan Forlan'ıyla Güney Afrika maçının ipuçlarını vermişti kendi oyunu açısından. Karşımda bu kadar kötü bir Güney Afrika beklemiyordum doğrusu. Yine savaşacaklarını, kolay lokma olmayacaklarını bekliyordum. Afrika açısından yanılmışım...

Maça iyi ve hızlı başlayan, üstünlüğü ele geçiren Uruguay 24. dakikada golü bulduktan sonra kontrollü bir oyunu tercih etti. Suare ve Forlan'la hücumda etkili olan Uruguay orta sahada baskılı bir oyunla Güney Afrika'ya adeta şans tanımadı. Güney Afrika ise ara sıra geliştirdiği ataklarda golü bulamadı ve Uruguay'ın tam da istediği türde bir oyun ortaya koydu.

80. dakikada Forlan penaltıdan takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydederken Güney Afrika kalecisi Khune de kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçın skorunu belirleyen golü ise 90+4'te Pereira'dan geldi.

Uruguay istedi ve kazandı. Güney Afrika karşısında daha hızlı ve tempoluydular. İstedikleri gibi oynadılar. Afrika'yı da istedikleri gibi oynattılar. Zaman zaman tempolu, zaman zaman kontrollü oyunu tercih ettiler. Meksika maçını da kazanacaklarını düşünüyorum. Grubu lider bitirmeleri için engel yok.

Son olarak Suarez hakkında düşüncelerim ciddi ciddi değişmeye başlıyor....Umarım kendisi hakkında yanılmam...

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails