6.02.2010

6+2+2



Bugün yabancı kontenjanı artırıldı. Ben beklemiyordum böyle bir karar ama iyi oldu sanki. Sahada 6 yabancı taraftarıyım bende. En azından Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi için güzel bir uygulama oldu. Yeni kurala göre 6 yabancı sahada , 2'si yedek , 2'si tribünde olacak. Sadece Türkiye sınırları içerisinde böyle.Neler getirebilir ?

Çok şey getirecek. Çok açık ve net. Türk futbolunda belki de tarihi bir dönemeç geçildi. Transfer hareketlerinde risk göze alınabilecek. Yani bir genç yeteneği alabilecek kulüpler. En azından onu çeşitli maçlarda kullanabilecek. Galatasaray için Kewell umudu doğdu. Yabancı kontenjanı işgal ettiği ve sakatlık yüzünden  oynayamadığı için yollanıyordu şimdi buna yer açıldı. Kewell'ı geç olmadan Galatasaray elinde tutabilir mi ? Yoksa daha genç yeteneklere mi yönelir ?

Şimdi kulüpler bir tercih yapacak. 6+2 tamamladıktan sonra kalan kontenjanı nasıl tür oyunculardan kuracak? Yüksek ihtimal gençlerden oluşacak kalan kontenjan. Çünkü 8 tane büyük yıldız imkansız bişey takımda tutmak. Bu yönde kulüplerin çalışmaları şuan önem kazandı. Belki bu hareket yeni Scout sistemi yaratacak , belki devşirme yeteneklerimiz olacak. Bunu zaman gösterecek.

Futbol Federasyonu Bank Asya 1. Lig takımlarının 1 Ocak 1987 ve daha sonra doğmuş olmaları koşulu ile 3 yabancı uyruklu futbolcuyla, profesyonel futbol ve transfer talimatı hükümlerine uygun sözleşme imzalayabilmeleri ve sözleşmelerin bitiş tarihinin 31 Mayıs 2013 yılına kadar olabilmesi kararını aldı. Bu sezon Turkcell Süper Lig'den düşen takımlar, yabancı uyruklu futbolcu kontenjanını boşaltmaları halinde bu hakkı kullanabilecek. Bir de bu var tabii. BankAsya'da da genç yabancı yıldızlar yetişebilir lakin yine politikaya göre. Türk futbolunda malesef ki BankAsya 1.Ligden çıkan bir yabancı yıldız yok. Varsa da ben hatırlamıyorum. Neyse bu da bir adım olacak . Süper Lige gelen takımlar baştan yaratma zorunluluğuna mahkum kalmayacak.

Doğru işler , doğru şeyler getirir. Bunu unutmamalı kulüpler..

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails