6.28.2010

Robben ve Hollanda! { Hollanda 2-1 Slovakya }



Hollanda gruptan lider çıkarak turnuvaya tıpkı Euro 2008'deki gibi iyi başladı. Son 16'da rakibi Slovakya'ydı. Slovaklar buraya biraz da mucizevi geldiler. Bundan ötesi onlar için tarih sayılırdı , olmadı. Maçı Robben ve Sneijder'in attığı golle 2-1 kazandı.

Hollanda bugün gerçekten kusursuz bir oyun ortaya koydu. Hem hücumda , hem savunmada mükemmel bir performans orataya koydu. Özellikle Robben'in oyuna ağırlığını koyması maçın kilit adamı olmasına neden oldu. Hollanda-Robben uyumu takımı farklılaştırıyor gerçekten. Attığı golde topu öyle bir yere vurdu ki tam ölü nokta. Bunları çok yapıyor ve çok iyi yapıyor Arjen. Zaten yakın zamandan beri Robben ile Messi'nin arasında çok fazla bir fark olduğunu düşünmüyorum yaşından ve saçından başka. Hani Robben şu oyununu 20 - 22 yaşlarında oynasa çok farklı olurdu. Olsun bu yaşında da Hollanda ve Robben'i izlemekten keyif alıyorum.
Şimdi Hollanda bu akşam ki sonuca göre Şili veya Brezilya ile oynayacak. Brezilya büyük ihtimalle gelecek. Bu oyunla Brezilya'ya göz dağı vermiş oldu.
Slovakya ise turnuvaya gelerek büyük bir sürpriz yaptılar. Onlar için aslında turnuva umutları Paraguay maçında bitmişti. Sürpriz İtalya galibiyeti ve Sırbistan'ın yenilmesiyle şanslı bir tur kazandılar. Rakip Portakal olunca 'orda dur' oldu Slovaklar ve turnuvaya veda ettiler. Ülke taraftarlarının memnun olduğunu tahmin ediyorum. Bir daha Dünya Kupası'na yolları düşer umarım. Renk kattılar.

Ankaragüçlü Vittek de inanılmaz bir performans gösterdi ve Slovak tarihine geçti Dünya Kupasında en çok gol atan futbolcu olarak. 2 Milyon €'ya Ankaragücü'ne gitmesi de gerçek bir transfer başarısı...

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails