6.12.2010

10 Dakikalık seyir zevki { Arjantin 1-0 Nijerya }





Maradona kadroyu açıkladığında Arjantin'in dünya kupası grubuna bakmadan gruplardan çıkamayacağını düşünmüştüm. Hücum zenginliği çok fazla ama takım oyunu, direnç adına pek fazla birşey söyleyemeyiz. Mascherrano orta sahanın savunma yönünü oynarken Veron'dan ne kadar yardım alabilir. Yaşına rağmen saygı duyulacak, şapka çıkartılacak işler yapıyor Veron ama o orta sahaya bir Cambiasso, kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Banega ve Zanetti mutlaka kadroda olmalıydı.

Maçın ilk 10 dakikasında herkesin ortak düşüncesi maçın bol gollü geçeceği yönündeydi. İlk 10 dakika Arjantin hücum gücünü elinden geldiğince kullandı. Higuain, Tevez, Messi ard arda pozisyonlara girdi. Higuain son vuruşlarda istediği gibi değildi. Goller kaçtıktan sonra Arjantin yavaş yavaş o hücum zenginliğini kullanamaz oldu. Bi ara tempo düştü, dakikada en az bir pozisyon olurken 3-4 dakikada bir pozisyon olur hâle geldi. Sonra tempo tekrar arttı ama ne Messi ne Higuain ne de Tevez istedikleri vuruşları yapamadılar. Nijerya ara ara bulduğu ataklarla etkili olmaya çalışırken Yakubu yetersiz kaldı ve Nijerya aradığı golü bulamadı. İkinci yarı değişikliklerle de istenen gol bir türlü gelmedi. Son 10 dakika'ya girerken Arjantin'in tamamen oyun disiplininden kopmasına rağmen Nijerya yine golü bulamadı.

Gutierrez'e de değinmek istiyorum. Nerde görev verilirse orda oynamaya çalıştı. İlk yarı ve Burdisso girene kadar sağ kulvarı tek başına kapattı. Elinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştı. Gutierrez özel bir oyuncu. Bu sezon Newcastle'ın tekrardan premier lige yükselmesinde en etkili birkaç isimden biriydi. Maradona onu biraz daha ilerde kullanmalı. Sağ bekte pek fazla verim alamayacağını kendisi de görmüştür umarım.

Sahanın yokları oynayan ismiyse Di Maria'ydı. Düşünüyorum da fazla mı abartılıyor ? Temel görevi hücum olan bu takımda hücumda neredeyse yoktu. Belki de kendisine Maradona tarafından verilen görev gereğiydi bu. Di Maria turnuvanın balon oyuncusu olmaya aday.

Arjantin bu takım savunmasıyla gruptan çıkar ama karşısına çıkacak ilk ciddi ekipten fena vurgun yiyebilir.

Nijerya bireysel olarak yetenekli oyunculardan kurulu. Teknik direktörün orta sahada Haruna yerine Yusuf Ayilla'yı tercih etseydi orta sahada Nijerya daha sağlam oynayabilirdi. Di Maria Arjantin'de yokları oynadıysa Nijerya'da da Haruna yokları oynadı. Her ne kadar istene düzeye bir türlü gelmese de Martins'in bu maçta ilk 11'de olması gerektiğini düşünüyorum. Obasi ve Obinna'nın tam ihtiyaç olan bir zamanda çıkarılması da yanlış bir seçimdi bana göre. Sağda Obinna, Solda Obasi ve Ortada Martins üçlüsü Arjantin'e zor anlar yaşatabilecek bir üçlü.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails