6.12.2010

Green'den Capello'ya ( İngiltere 1-1 ABD )




Bugün dünya kupasının iki önemli favorisinin maçı sabırsızlıkla bekleniyordu. Arjantin maçından sonra herkes bir diğer futbol devi İngiltere'nin maçı herkesi diğer maçlarda olduğu gibi ekranların başına kitledi. Maç öncesi kadro tahminlerinde kime sorsanız Green'in oynamasına düşük bir ihtimal verirdi. Capello West Ham'lı kaleciyi sürpriz sayılabilecek bir kararla ilk 11'de oynatmayı seçti. İngiltere maça iyi başladı, kaptan sahneye çıkıp takımını öne geçiren golü attı. Fakat sonra İngiltere istediği oyunu sahaya bir türlü yansıtamadı. Ne Gerrard ne Lampard istedikleri topları alamadılar, oyunu ileriye taşıyamadılar. Sol kanatta Milner zaten sahada yoktu. Lennon'da sağ kanatta hareketli olan tek futbolcuydu. Durum böyle olunca Rooney ve Heskey bir türlü oyuna ağırlığını koyamayan diğer futbolcular oldu. Rooney top alamayınca orta sahaya kadar gelmeye başladı ve ilerde Heskey yanlızlaştı.

Sol kanattaki Milner'a tekrar değinmek gerekirse. 30. dakika da oyuna çıkana dek sahada yoktu. Karşısında bana göre maçın en iyisi olan Cherundolo bir türlü geçit vermedi. Adete Milner'ı sahadan sildi. Hannoverli oyuncu tecrübesiyle İngilizlerin o kanattan atak yapmasını engelledi. Cole, Donovan'la eşleştiğinden Donovan kanat değiştirene kadar ileriye çıkmakta aksadı. ABD'nin sol kanadında ise olay tamamen farklıydı. Lennon ve Johnson, Bocanegra'nın kanadını çok rahat kullandılar. Johnson savunmadan çok hücuma yaptığı katkıyla ABD savunmasına zor anlar yaşattı. Maçın iki takımda da en iyi oyuncusu, takımların sağ bekleri Cherundolo ve Johnson ön plana çıkan oyuncular oldu. Cherundolo savunmaya yaptığı katkıyla, Johnson'da hücuma olan katkısıyla maçta fazlasıyla ön plandaydılar. Milner-Philips değişikliğiyle Cherundolo'nun zor anlar yaşacağını düşündük ama beklediğimiz gibi olmadı. Cherundolo rakibine sıklıkla geçit vermedi, top kaptı, top almasını engelledi. Cherundolo maçta iki kez aksadı. Birinde Heskey'i kaçırdı, diğerinde de Philips'i kaçırıp tehlikeli ataklar oluşmasına sebep oldu.

Kafaları karıştıran bir diğer olay da Capello'nun King'i oyundan alıp Carragher'ı oyuna almasıydı. Ledley King bu sezon İngiltere'de çok iyi bir performans geçirmiş, sezonun en iyileri arasında yerini almıştı. Maçta da aksar bi yönü yoktu. İlk yarı Altidore'yle karşılıklı oyununda rakibine geçit vermedi. Carragher ise Altidore karşısında zayıf kaldı.

Maçın 70. dakikasına kadar yapılan ortaların neredeyse tümünü ABD savunması uzaklaştırdı. 70'den sonra İngiltere baskıyı arttırınca da ortalarda başarı sağlandı, tam bu sırada Crouch oyuna girdi, ortalar artacak derken birden bire yapılan ortalarda bi hayli düşüş yaşandı. Crouch da orta alamayınca orta sahaya kadar gelmek zorunda kaldı.

ABD yönünden bakarsak iyi mücadele ettiler. Donovan önderliğinde bu turnuvada birşeyler yapabileceklerinin sinyallerini verdiler. Aslında asıl sinyalleri Konfederasyon kupasında vermişlerdi. İlerde Altidore turnuvada ön plana çıkacak oyuncular arasında gözüküyor. Dempsey ve Donovan'dan istediği topları alabilirse ABD'yi taşıyacak oyuncu gibi gözüküyor.

Cherundolo kesinlikle alkışı haketti. 99'dan beri Hannover forması giyen oyuncu tecrübesiyle takıma çok şey kattı ve bana göre maçın adamı oldu.

Green'in hatasına değinmek istemiyorum. Green, Capello'ya mesajı verdi zaten. James oynar mı oynamaz mı bilemiyorum ama kaleyi artık Hart'a teslim etmenin zamanı geldi.

Heskey'de sanırım hazır olmadığının mesajını verdi Capello'ya. Defoe ve Rooney ikilisi İngiltere'nin ideal ikilisi olmaya aday.

Bu arada dün bahis tahminde 3 te 2 yaptık. Dolu dizgin gidiyoruz. :) Yarının tahminleri girildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails