6.30.2010

6+2+2'nin son +2'si..



Çok önemli bir adımdı Türk futbolu ve kulüpler adına. 6 yabancı sahada , 2'si kulübede, 2'side tribünde olacak bu sene. Peki bu yeni gelen + 2 ne olacak ? Nasıl kullanılacak ? yada kullanılacak mı merakla bekleniyor..

Söylenene göre Galatasaray bu hakkı kullanmayacak. Soruyorum neden ? Neden son +2'yi genç bir oyuncuyla kullanmıyoruz. Zaten bir pilot takımımız yok Avrupa'da. Bu da büyük bir eksiklik bana göre. Hem Galatasaray'dan yıldız çıksın istiyorsunuz hem de bu kontenjanı kullanmıyorsunuz , çok saçma.

Hadi genç oyuncuya kullanmadınız bari 'pazar değeri' olan bir oyuncuya kullanın. Nedir pazar değeri ? Forma satışlarını artıracak bir futbolcu ama sadece Türkiye'de değil dünyada. Nereye açılalım dediğim açık , Asya kıtası... Neden bir Japon futbolcu alıp bu kontenjanı Asya için kullanmayalım ? Belli ölçüde ilgi çekiyor bu tip transferler. Inamoto geldiğinde çok bişey veremese de , stadda görüyorduk Japonları. Bir de iyi performans gösterirse değmeyin keyfe. Bunları değerlendirmek gerek işte. Büyümek için Asya'ya da açılmak gerek..

Hadi bunları düşünemiyoruz. Bari Harry Kewell'ı tutun son +2 kapsamında yahu.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails