7.02.2010

Comeback ! { Brezilya 1-2 Hollanda }



Günün ilk maçı kupanın da en zevkli maçı oldu. Gerçekten hem sürpriz oldu , hem de çok zevkli maç oldu. Brezilya'da Felipe Melo öne çıktı. Hollanda'da Sneijder. Hollanda'nın golleri Melo (k.k) ve Sneijder'den geldi. Brezilya'nın tek golü Robinho'dan geldi..

Maçın ilk yarısında görüntü şuydu ki , Brezilya Hollanda'yı rahat eleyecek , Hollanda yine gruplardan iyi çıkıp , elenecekti. Genel görüş buydu lakin öyle olmadı. İlk yarıdaki iyi oyunu koruyamadı Brezilya. Golü erken bulmasıyla Hollanda oyundan da düştü , işi bitirecek golü bulamadı. İlk golde Robinho'nun becerisi gole güzellik kattı. Felipe Melo'nun goldeki pası da akıl doluydu.

İkinci yarı kabus gibiydi Brezilya için. Önce Felipe Melo'nun şanssız golü sonra Sneijder'in şok golü. Brezilya için şok oldu bu gol çünkü. İkinci golde geldikten sonra Brezilya'nın sinir katsayısı da arttı , gerginlikler başladı saha içinde. Japon hakem bu gerginlikleri iyi yönetti,  genel olarak maçta beğendim bende iyi yönetti bu kritik karşılaşmayı ve sınıfı geçti.  Son dakikadaki Hollanda'nın yakaladığı pozisyon da kupanın ilginç görüntülerindendi. 3 e 1 yakalamasına rağmen Kuyt topu kaptırdı ve üçüncü golü bulamadı Hollanda.

Felipe Melo'nun kırmızı kartı  kırmızı değil , kırmızının üstü bir kart olması gerekli. FIFA'nın Felipe Melo'ya artı bir ceza verecek mi bilmiyorum ama yüzde yüz verilmeli. Günün şanssız ismi oldu Melo...
Dunga'nın da görevi bırakması an meselesi diye düşünüyorum. Şanssız deneyim.

Hollanda şimdi finale doğru yürüyecek. Önlerinde İspanya yada Paraguay olacak. İspanya olursa , yine zevkli bir mücadele izleriz ama Hollanda eleyebilir mi o belirsiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails