7.17.2010

Dan Gosling (Genç Yetenekler)

Daniel Gosling, 2 Şubat 1990'da Brixham adlı küçük bir liman şehrinde dünyaya geldi. Küçük yaşta futbola başladı ve kendini Ada'nın köklü kulüplerinden Plymouth Argyle'da buldu sadece 16 yaşında. Aslında asıl yeri ortasahanın ortasıydı, Plymouth'da da hep ortasahanın ortasında oynuyordu yine dönemin gelecek vaadeden oyuncularından Luke Summerfield ile yan yana. Bir gün takımı sağ beki Kouo-Doumbe sakatlanıyor, genç Gosling'e sağ bek yolu görünüyordu. Sağ bek olarak çıktığı ilk resmi maçta büyük beğeni topluyordu.

O dönem Plymouth'da 3 tane genç yıldız adayı bulunuyordu; Luke Summerfield, şu aralar Chelsea'de oynayan Scott Sinclair ve Dan Gosling. Bu üçlüyü Chelsea denemelere çağırdı. Sinclair ve Gosling beğenilerek kontrat önerildi. Sinclair kabul etti ve Chelsea'ye imza attı. Ancak Gosling o seneyi de Plymouth ekibinde geçirmeye karar verdi. İngiltere u-17 milli takımını Avrupa Şampiyonası'nda 2.liğe taşıdıktan sonra Everton'a 14 Ocak 2008'de imza attı.


Çoğu genç gibi kiraya verilmedi Gosling, David Moyes'in başka planları vardı onun için. İlk resmi maçını Middlesbrough'ya karşı oynadı, beğeni topladıktan sonra da zaman zaman şans verdi Moyes ona.

Ancak o şöhret patlamasını FA Cup 4. tur rövanş maçında Goodison Park'ta yaptı. 118. dakikaya kadar gol, hatta pozisyon olmayan maçta çok kritik bir gol atarak bir anda Ada basınının gündemine oturdu genç Gosling. O maçtan sonra daha da fazla süre almaya başladı.


Gosling'in kontratı geçtiğimiz Haziran'ın 30'unda bitti, kulübü Everton'ın önerdiği haftalık £15.000'lik teklifi geri çevirdiği ve Newcastle United'ın haftalık £20.000'lik teklifini kabul ettiği söyleniyor. Genç futbolcunun gelişimini sürdüreceğini ve Ada Futbolu'nun geleceğinde kendine çok iyi bir yer edineceğini düşünüyorum, bu çocuğu takip edin...

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails