6.29.2010

Thuram v2 - Mamadou Sakho

Benim gibi FM manyakları çok iyi bilir bu elemanı. Ama gelin biraz daha yakından tanıyalım bu Sakho'yu.

13 Şubat 1990'da doğdu, 11 yaşında PSG altyapısına santrafor olarak girdi, ancak altyapıda defans oyuncusu eksikliği bulunması onun defansa kaydırılmasına sebep oldu (iyi ki de olmuş). Camp des Loges'un en parlak genciydi, ve 17. doğum gününden 1 gün sonra AEK ile oynanan UEFA Kupası son 32 maçı kadrosuna aldı Paul Le Guen. Herkes onun yedek soyunacağını beklerken ilk 11 başladı ve bir sürpriz daha yaparak yaşına göre aşırı olgun, aşırı derli toplu oynadı. Bu 2006-2007 sezonundaki tek maçıydı.

O haziran ilk profesyonel kontratını da imzaladı, 3 senelik bir anlaşmaydı bu. Sadece 17 yaşında olmasına rağmen artık kadronun gediklilerinden olmuştu, zaman zaman da forma buluyordu. 20 Ekim 2007 tarihinde PSG, Valenciennes ile karşılacaktı. Ancak takımın 2 kaptanı Pauleta ve Sylvain Armand sakattı, herkes Yepes'in kaptan çıkacağını düşünüyordu. Öyle olmadı tabi durum, Paul Le Guen kaptanlık pazubandını 17 yaş 8 aylık Sakho'ya verdi. Böylece Ligue 1 tarihinin en genç kaptanı oldu.

O günden sonra Sakho taraftarın sevgilisi haline gelmeye başladı. Ertesi sezon tam 34 maça çıktı ve takımının UEFA Kupası'nda çeyrek finale kadar çıkmasında büyük rol oynadı. İlk resmi golünü de 18. doğumgününden 1 gün sonra St. Etienne'e attı. Yönetim hemen harekete geçti ve kontratını 2012'ye kadar uzattı.

Bu sene de takımın bankolarından biri olacak ve önümüzdeki 1-2 sene içinde büyük ihtimalle Premier Lig'de seyretme imkanı bulacağız "Yeni Thuram" Sakho'yu.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails