6.18.2010

Kahretsin !... ( İngiltere 0-0 Cezayir )


Maçın son dakikalarında Rooney'in yaptığı faulden sonra Beckham'ın ağzından çıkan " F.ck you ! "tepkisinin başlığa yansımış hâlidir " Kahretsin ".

İngiltere bildiğimiz İngiltere şeklinde devam ediyor. ABD maçından farkları Rooney'in de takımın kalanına ayak uydurması ve Gerrard-Lampard ikilisinin artık " yiter ya yiter " dercesine bugün biraz daha ön planda olmalarıydı. İkilinin bu denli ön planda olmalarını Capello'nun Barry tercihine de bağlayabiliriz. Barry orta sahada bu ikilinin yüklerini hafifleterek biraz daha ofansa katkı yapmalarındaki etkendi.

ABD maçında yapılan ortalara değinmiştik. O maçta ilk isabetli orta 70. dakikadaydı. Bu maçta da 75. dakikada oldu. Daha önce yapılan bir isabetli orta olduysa da gözümden kaçmıştır veya en etkilisi Defoe'nun kafa vuruşu diyebiliriz. Defoe bu takımda ilk 11 oynayabileck bir oyuncu. İlk maç sonrası ideal ikili Rooney-Defoe olarak gözükmekteydi aslında. Rooney'in daha iyi oynaması için arkasında Giggs-Scholes-Park üçlüsü benzeri bir üçlü oluşturulmalı. İngiltere'nin de kadrosu buna son derece müsait. Rooney'le paslaşacak, araya toplar atacak, koşular yapacak bir tempo lazım.

İngiltere baştan sona bir türlü oyunun kontrolünü ele geçiremedi. Sahada ruhsuz bir futbol vardı.
4-4-2 tarzı oyunlarda kanatların takıntısız işlemesi gerekir. İngiltere'nin bugün sol kanadı yok gibiydi ve sağda Lennon ABD maçı kadar etkili değildi. Joe Cole tıkanan kanat akınları için ideal bir isim. Bu takımda nasıl yer almaz ona da şaşmamak elde değil.

Gelelim Carrick'e. Lampard Chelsea'de arkasında Essien ve Mikel ile oynuyor. Gerrard, Mascherrano ve Lucas. Lampard ve Gerrard'ın arkasında sağlam bir isim oynadığında daha etkili olacakları hiç şüphesiz gerçektir. Joe Cole'dan sonra Carrick'in nasıl forma şansı bulamadığına da hayret etmemek yine elde değil.

Capello hayret edilecek işler yapıyor. Peki ya Rabah Saadane ? Bugün Cezayir sanki maçın favorisiymiş gibi oynadı desek yanlış söylemeyiz. Özellike savunmada çok iyiydiler. Cezayir aslında Slovenya maçında da çok iyi oynamıştı ama kapalı Slovenya savunmasını ve Handanovic'i geçemediler. Yavaş oyunları da biraz bunda etkendi. Bu maçta biraz daha tempolu oynadılar. Savunmada Yahia ve Bougherra çok iyi bir ikili oluşturdular. Özellikle Bougherra Rooney'in bugün kötü oynamasında çok etkiliydi. Sağda Yebda ve solda Ziani Slovenya maçındakinden daha etkili bir oyun ortaya koydular. Cezayir'in son vuruşları yapabilecek, daha etkili bir forveti olsaydı bugün İngiltere'yi 23'ünden sonra evine yollardı sanırım. Belhadj ( TRT spikerinin deyimiyle "belhedçç " ) Lennon ve Johnson'un ABD maçı kadar etkili olmalarını engelledi ve takımına hücumda destek vererek İngiltere savunmasına zor anlar yaşattı. Belhadj çok iyi bir bek. Her ne kadar Lyon dönemi umduğu gibi geçmese de Lens ve Portsmuth yılları kendisi açısından çok iyi geçti. Önümüzdeki yıl onu tekrar büyük takımlarda görebilmeyi umuyorum. ( Aslında Rijkaard'ın istediği türden bir sol bek ;) )

1 yorum:

Mesut Tok dedi ki...

Defoe konusunda sana sonuna kadar katılıyorum.. Aynı konuyu bende yazdım.. Heskey kesinlikle bu takımda oynayabilecvek bir oyuncu değil.. O oynamaya devam ettikçe İngiltere maç kazanamaz..

Benim yazıda bu ; http://mesuttok.blogspot.com/2010/06/gafrikada-dun-4.html

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails