6.18.2010

Has Milli Takım ! { Almanya 0-1 Sırbistan }



D grubunun ikinci maçında Nelson Mandela Bay Stadyumunda Almanlar ile Sırplar karşılaştı. Maçı Sırbistan Jovanovic'in attığı golle 1-0 kazandı. Miroslav Klose ilk yarıda kırmızı kart gördü.

Öncelikle bir Arjantin destekçisi olarak Almanya'yı en iyi rakip olarak görüyordum ama yanılmışım. Aslında biraz da bunu anlamıştım. İlk maçta Avustralya'ya karşı ezici bir oyun oynasa da rakibinin hali içler acısıydı. On kişi de kalınca Aussie'leri yenmek çok kolaylaştı. Bu yüzden Almanya güzel göz boyadı , herkes oo çok iyi falan derken Sırbistan geldi iyi bir oyunla kazandı.

Bu maçtaki galibiyetin payı biraz da milli duygular. Almanya'da böyle bir sıkıntı seziyorum. Yeterince kenetlenemiyorlar. Sırbistan öyle değil maç öncesi iyi kenetlenmişler , iyi konsantre olmuşlar. Almanya kulüp takımı gibi inanç yok , kenetlenme yok. Hepsi ayrı ülkeden gelmiş  Alman olmuş. Bu yüzden Almanya , finalde , yarı finalde , çeyrek finalde kaybetmeye mahkum. Loser Deutschland.

Sırbistan genel olarak dirençli ve iyi oynadılar. Yalnız çok tecrübesizler , amatör hatalar yapıyorlar. Yani koskoca Vidic orada o elle neden dokunuyor ? Anlamak mümkün değil. İlk maçta da buna benzer bi hatadan dolayı yenildiler. Akıllanmamışlar belli ki.. Zigic için de kötü bir gündü. İyi oynamadı yani , golde katkısı vardı o kadar. O dakikadan sonra çok etkisizdi. Krasic ve kaleci Stojkovic günün yıldızlarıydı.

17.00'de Gana-Avustralya maçı da Avustralya'nın üstünlüğüyle biterse ilginç bir grup olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails