6.29.2010

Anthony Annan





Öncelikle Sofistike Sportive ailesinin en yeni üyesi olarak hepinizi selamlıyorum arkadaşlar, kalem yoldaşlarımla beraber sizlere en kaliteli yazıları sunmaya çalışacağımızdan şüpheniz olmasın. :)

Şu aralar Dünya Kupası'nda hayranlık ile izliyorum Gana'yı, ve "bence" Afrika ekibinin çeyrek finale ulaşmasındaki en önemli oyuncu Anthony Annan'ı. Gelin Annan'ı daha yakından tanıyalım.

1986 doğumlu Annan, futbola ülkesinde başladı. Genç yaşta çeşitli takımların formasını giydi ve 2007'nin Ocak ayında ülkesinin Accra Hearts of Oak kulübünden taa Norveç'e, Start'a transfer oldu. Kısa zamanda 11'in değişilmez ismi oldu, ancak 2007 yılının geri kalanını sakatlıklarla boğuşarak geçirdi ve takımı Start o sezon küme düştü. 2008 Ağustos'una kadar bir başka Norveç ekibi Stabæk'e kiralandı, ve takımın sezonun ilk yarısını namağlup tamamlamasında büyük rol oynadı. Ağustos'ta Blackburn Rovers'a 1 haftalık deneme için gitti, Paul Ince'in çok beğenmesine rağmen transferi gerçekleşmedi. 1 ay sonra da Rosenborg'a transfer oldu. 2 senedir de Rosenborg'da başarılı performans gösteriyor.

Annan, kısa boyuna rağmen çok sert, mücadeleci bir isim. Oyunu geriden çok iyi okuyabiliyor, ve pas trafiğini çok iyi kontrol edebiliyor. "Yeni Essien" yakıştırması yapılıyor Annan için, ama bence Essien'i geçebilecek potansiyele sahip.

Makul bir bonservis bedeliyle transfer edilebileceğini sanıyorum, ve 2-3 sene sonra, bu gelişim grafiğini göstermesi halinde 20-30 milyon euroların konuşulacağı bir isim olacağına şüphem yok.

Dipnot: Anthony Annan'ın, BM eski genel sekreteri Kofi Annan'ın akrabası olduğu söyleniyor...

3 yorum:

liquefied dedi ki...

Vasat.

Hikmet Cilli dedi ki...

turnuvadan önce merakla izlemeyi belirlediğim birkaç oyuncudan biriydi Annan (kendi çapımızda scoutluk yapıyoruz işte:) beklediğim gibi takımında parlayan oyunculardan oldu, gönül ister ki kendi ligimizde izleyelim onu; ama muhtemelen milli takım handikapı yüzünden zamanında transfer olamadığı premier lig'de oynar artık bu referansla :)

jacques dedi ki...

Yazıyı Barkın yazdı ama ben yazayım Annan'ı turnuva öncesinde sorsalar pek önem vermezdim ama şimdi çok farklı düşünüyorum. İnanılmaz basit ve kusursuz oynuyor. Çok sade.Hakettiği yer zaten Premier Lig bu performansla. :)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails