6.13.2010

Gana kaldığı yerden { Sırbistan 0-1 Gana }


2006 yılının sürpriz ekibi Gana 4 yıl sonra bıraktığı yerden devam ediyor. Almanya'da Brezilya maçına kadar güzel bir futbol izletmiş, Brezilya karşısında kitlenip kalmıştı. Brezilya maçında da aynı oyununu devam ettirmiş ama karşısındaki ekibin gücüne boyun eğmişti. Bugün sahada yine aynı Gana mevcuttu. Orta sahada Asamoah-Annan ikilisiyle direnç gösterip, gerek Milijas gerek se Stankovic'in rahat top yapmasını engelledi. Solda Ayew sağda Tagoe ile Branislav ve Kolarov'a zor anlar yaşattı. Boateng hem orta saha hem de hücuma destek vermeye çalışsa da Gana adına en etkisiz isimdi.

Ömer Üründül'ün de dediği gibi Gana temposuyla ve öne çıkan fizik gücüyle maçta daha ön plandaydı. Kale önüne kadar seri bir şekilde gelen Gana'lı futbolcular yetersiz kalan son hamleleriyle neredeyse maçı şut atmadan kazandı diyebiliriz. Gana temposunu biraz daha arttırabilir ve son vuruşları düzgünce yapabilseydi golü atmak için ne penaltıya ne de Sırbistan'ın 10 kişi kalmasına ihtiyacı olacaktı. Çok iyi oyunculardan kurulu Gana önümüzdeki maçlarda bu son hamlelerdeki sorunu aşacaktır diye tahmin ediyor ve bu turnuvanında sürpriz ekibi olacağını düşünüyorum. Ama bu kadro ve oyunla bu takıma sürpriz yakıştırması biraz hafif kalıyor. Çok iyi bir ekip ve oyun var ortada çünkü.

Sırbistan'da ise kadroyu görünce şaşırdığımı söylemeliyim. Kuzmanovic ve Subotic'in ilk 11'de başlayacağını düşünmüştüm. 2007'den beri Udinese'de 100'den fazla maç oynayan Lukovic ve geçtiğimiz sezon Wolverhampton'a transfer olan Milijas'ın ilk 11'de oynaması sürpriz oldu benim için. Sağda Krasic ise maçtaki hayal kırıklığıydı. CSKA'da izlediğimiz Krasic'den eser yoktu diyebiliriz. Jovanovic ise maçta Sırbistan adına en etkili olan isimdi. Topu her aldığında birşeyler yapmaya çalıştı ama takımın geri kalanı ona ayak uyduramayınca Sırbistan etkili olmakta güçlük çekti.

Zigic ve Pantelic ikilisiyse sanki formaları değişmiş gibi oynuyordu. Orta sahaya gelip top alması gereken Pantelic olmasına rağmen bu görevi Zigic yapıyordu. İlk yarıda sürekli geri kaldı. Sürekli orta sahaya gelip top almaya çalıştı. Pantelic bu kez yanlız kaldı, o da Zigic'in rolüne bürünmeyi tercih etti. İkinci yarıda roller değişince Sırbistan adına olumlu işler oldu, Krasic'in şutunda Kingston üzerine gelen topu çelerek maçın en tehlikeli pozisyonunu önledi.

Gana seyircileri maçta bir diğer keyif veren noktaydı. Sahaya giren Gana seyircisi ise ? biz ona alıştık zaten...

Yeniden Appiah'ı görmek ayrı bir güzeldi ama sahada yerine girdiği Boateng gibi etkisiz kaldı o da.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails