6.23.2010

Slovenya'nın şanssızlığı { Grup C }



Grup C'de Slovenya - İngiltere ve ABD-Cezayir maçları vardı. İlginç bir grup oldu bu grup da. Dört takımında çıkma şansı vardı ama kazanan Amerika ve İngiltere gruptan çıktı. İngiltere ile başlayalım...

İngiltere'nin bu kadar zorlanacağını kimse düşünmüyordu. Amerika ve Cezayir beraberlikleri kötü etkiledi. Yakalanan havayı da yitirdi İngilizler çünkü tüm çevrem şampiyonun İngiltere olacağını düşünüyor ve destekliyordu. Capello da en büyük etkendi. Fakat evdeki hesap , çarşıya uymadı. Bugün de Slovenya'yı ilk yarıda oynadığı etkili oyunuyla yendi. Capello'nun yaptığı değişiklikler takımı düzeltti. Heskey'den vazgeçip , Defoe'yi kullandı. Bu önemli bir seçimdi. Carragher yerine Upson oynadı ve Lennon'ın yerine de Milner'a şans verildi. Bunlar gruptan çıkmasını sağladı İngiltere'nin.

Amerika , Cezayir karşısında çok etkiliydi lakin Cezayir de ilk iki maçındaki oyunundan uzak bir görüntü sergiledi. Daha atak bir oyun oynadı ve pozisyonlar da buldu. Tam maç berabere bitiyor derken Landon Donovan sahneye çıktı. Amerika'yı lider olarak gruptan çıkartmayı başardı.

Slovenya'yı ayrı olarak değerlendirmek istiyorum. İyi ki Rusya'yı eleyip gelmişler. Ben çok çok beğendim Slovenya'yı turnuva boyunca. Renk kattılar , hem ilk maçta , hem ikinci maçta. Çok kaliteli , iyi oyuncuları var. Birsa olsun , ki onun için ayrı bi yazı yazacağım, Ljubijankic olsun , kaleci Handanovic olsun bunlar çok etkili oyuncular. Elenmeleri kötü oldu. Amerika yerine Slovenya izlemek isterdim açıkçası. Ayrıca grup lideri Amerika olunca kupanın seyri de değişti. Şimdi akşam Almanya yenerse lider olarak çıkacak ve İngiltere ile karşılaşacak. Kupanın iki favorisinden biri veda edecek. İlginç bir Dünya Kupası izliyoruz gerçekten.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails