6.02.2010

Euro 2016 nasıl kaçtı ?




Euro 2016 adaylık süreci boyunca Türkiye Futbol Federasyonu çok çalıştı. Büyük emekler verildi , tanıtımlar , kampanyalar ,hükümet desteği hepsi tastamamdı. Fransa'dan ve İtalya'dan daha çok istiyorduk. Bir futbol ülkesiyiz ve bu tür turnuvalar için biçilmiş kaftan Türkiye... İlk oylamada 23 İtalya , 38 Türkiye ve 43 Fransa sıralaması oluştu. İtalya final aşamasına kalamadı. Final aşamasında 7-6 Fransa turnuvayı aldı.

Kaybettiğimizi öğrendiğimizde herkes Şenes Erzik'in pasif kaldığını yahut çalışmadığını söylüyordu. Büyük haksızlık yapıyorduk Erzik'e. O anda belki kimse düşünemedi ama bir özür borçlu medya Şenes Erzik'e. Çünkü ciddi anlamda çalışmıştı Şenes Erzik. Olmadı. Siyasi ve tarihi ezikliklerle kaybettik bu yarışı. Oyları kimin kime verdiği belli oldu , bugün rastladım ve yazmak istedim.

Türkiye'ye oy verenler : Geoffrey Thompson (İngiltere), Angel Maria Villar (İspanya), Mircea Sandu (Romanya), Grigori Surkis (Ukrayna), Michael van Prag(Hollanda), Liutauras Varanavicius (Litvanya).

Fransa'ya oy verenler : Marios Lefkaritis (Kıbrıs Rum Kesimi), Allan Hansen (Danimarka), Frantisek Laurinec (Slovakya), Avraham Luzon (İsrail), Dr. Gilberto Madail (Portekiz), Dr. Theo Zwanziger (Almanya) ve Dr.Joseph Mifsud(Malta).

İsrail ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin red vereceği zaten açık ve netti. Bunu bırakın Şenes Erzik , Tayyip Erdoğan bile değiştiremezdi. Geçmişten gelen kin, nefret var. Malesef ki var. Malta için de böyle.. Hatırlayın Euro 2008 elemelerinde bizimle oynadıkları maçtan önce asılan pankartları. Osmanlı'ya karşı savaş gibisinden bişeyler asılmıştı. Yani belki Slovakya , Almanya bizden yana oy kullanabilirdi ama bunun tüm suçlusu Şenes Erzik değildir. Anlatmaya çalıştığım bu.

Umarım projeler devam ettirilir adam gibi statlara kavuşuruz..

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails