6.04.2010

Ne yaptın Kuzey Kore sen ya ?!

Kuzey Kore Dünya Kupası'na skandalla giriş yapan takımlardan biri. Bugün haberlerde rastladım , biraz skandal yaratmışlar. Hani merak ediyorum 23 kişinin sanki 23'üne de şans mı verecek diye.. Böyle şey olmaz hakikaten traji komik. :)



Dünya Kupası için açıkladığı 23 kişilik kadroda 2 file bekçisine yer veren ve forvetinin gerekirse kalede oynayabileceğini belirten Kuzey Kore’nin bu uyanıklığı FIFA’ya sökmedi. Asıl mevkisi forvet olan Myong-Won mecburen kalede görev yapacak...

Güney Afrika’da 2. kez Dünya Kupası tecrübesi yaşayacak Kuzey Kore Milli Takımı’nın ‘uyanıklığı’ FIFA’dan geri döndü. Şampiyona için FIFA’ya sunduğu 23 kişilik takım kadrosunda sadece 2 kaleciye yer veren ve santrfor pozisyonundaki Kim Myong-Won’un gerekirse kaleci olarak oynayabileceğini iddia eden Uzakdoğu ülkesinin bu hilesi tutmadı.

Kuzey Kore Teknik direktörü Kim Jong-Hun, kadronun ofansif açıdan yetersiz olması sebebiyle kaleci hakkından fedakârlık yapmış ve FIFA’ya sunulan listede 3 yerine 2 file bekçisine yer vermişti.
Takımın hücum gücünü kuvvetlendirmek adına orta saha ve forvet pozisyonuna oyuncuları dolduran teknik direktör Jong-Hun, Amrokgang takımında forma giyen forvetleri Kim Myong-Won’un 3. file bekçisi olarak şampiyonada görev alabileceğini belirtmişti. Ancak turnuva kurallarını esas olarak belirleyen FIFA, Kuzey Kore’nin bu kararına karşı çıkarak futbolcunun sadece kaleci olarak oynayabileceğine kanaat getirdi.

‘KADRODA DEĞİŞİKLİK OLMAZ’
FIFA adına konuşan bir yetkili, “Her takımın 1 Haziran’da bize teslim ettiği 23 kişilik kadrolarda, 3 kaleci bulunma zorunluluğu vardır. Bu kadrolar çok ciddi bir sakatlık olmadığı takdirde turnuvanın final kadrolarıdır. Bu yüzden Kim Myong-Won turnuvada kaleci dışında hiçbir pozisyonda oynayamaz” açıklamasıyla Kuzey Kore’yi ters köşeye yatırdı.

KUZEY KORE'Yİ TANIYALIM
İngiltere’de düzenlenen 1966 Dünya Kupası’nda çeyrek finale çıkan Uzakdoğu ülkesi, önümüzdeki günlerde 2. Dünya Kupası tecrübesini edinecek. Şampiyona için belirlediği 23 kişilik kadronun 20’sini yurt içinde top koşturan oyunculardan seçen teknik direktör Kim Jong-Hun, 2’si Japonya diğeri de Rusya’da forma giyen futbolcularla Güney Afrika’da mücadele edecek. Kuzey Kore, G Grubu’nda Brezilya, Portekiz ve Fildişi Sahili gibi oldukça zorlu ekiplerle gruptan çıkma savaşı verecek.

Başarılar Çakal Takım Kuzey Kore. :)

6 yorum:

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba jacques,

Nasılsın? :)

Bu hakikaten çok enteresanmış! G Grubu'nda 'Brezilya - Fildişi Sahili - Portekiz' üçlüsü gibi kendilerine her bakımdan üstün futbol anlayışına sahip takımlara karşı Kuzey Kore'nin bu mantıkla direnemeyeceği çok açık ve net.

Bu arada, G Grubu, D Grubu ve C Grubu çok güzel futbol olayları yaşatacak biz futbol severlere...

Sevgiler.

jacques dedi ki...

İyiyim Mert teşekkürler sen nasılsın ?

Herkes averaj takımı diye bakıyor ama Yunanlara kafa tuttular 2-2 berabere kaldılar. Ülkelerinde savaş eğilim var. Her an Güney Kore ile savaş çıkabilir. Bu tür durumlar Milli Takımları artı motive eder. Yani çok zor ama belki motivasyon ile Kuzey Kore bişeyler yapabilir yine de tekrarlıyorum çok zor. :)

Eğer bir sürpriz takım arıyorsak , Slovakya,Cezayir,Şili ve Honduras benim favorilerim.

Mert Kuyumcu dedi ki...

Haklısın, belki sadece Honduras'a katılamıyor olacağım ama özellikle Slovakya'nın bulunduğu grup tamamen sürpriz! İtalya'nın Slovakya önünde zorlanacağını düşünüyorum ama Paraguay ve Yeni Zelanda takımlarını rahatlıkla geçer gibi... Slovakya ise bu takımlarda zorlanır ama kazanmasını bilir gibi...

Ben TTA'da bir ülkeyi alıp değerlendirmeyi ve sadece onun hakkında yazmayı düşünüyorum. Sadece bu ülkeyi bulmakta çok zorlandım.

Hangisi olmalı sence? :)

Sevgiler.

jacques dedi ki...

Büyük takım yazacaksan Arjantin , Hollanda veya İngiltere olabilir. Final oynamaları sürpriz olmaz.. Eğer sürpriz takım yazacaksan Slovakya,Şili , Avustralya( ki Kewell,Neill de var:)) yazabilirsin.

Kolay gelsin şimdiden. Yazını bekliyorum merakla.

Mert Kuyumcu dedi ki...

Ve seçimimi yaptım, Portekiz!..

jacques dedi ki...

Bekliyorum yazını Mert. :)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails