4.30.2010

Deplasman Golü Saçmalığı !



Uefa'da ve Şampiyonlar Liginde hatta yerel liglerin çoğunda uygulanan bu kuralın artık kalkması gerektiğini düşünüyorum. Eğer ki futbolda gol ve seyir zevkini artırmak istiyorsanız böyle saçma kurallara son verebilmeniz gerekli. Michel Platini çok cesur bir başkan. Yaptıkları bugüne kadar bunu açıkça ortaya seriyor. Eğer o bu adımı atarsa gerisi de çok rahat gelecektir.

Neden kalkmalı bugünden örnekle açayım. Liverpool - Atletico Madrid eşleşmesinin ilk maçını 1-0 Atletico kazandı. İkinci maçta Liverpool evinde 2-1 galip geldi. Şimdi Atletico'nun buradaki üstünlüğü nedir ? Deplasmanda gol atmanın bu kadar önemi olabilir mi ? Bence olmamalı. Yani düşünün bi ilk maçı 0-0 biten bir eşleşmenin ikinci maçında 1-1 beraberlik sonucunda bir tur atlayan taraf oluyor. 0-0 ve 1-1 ne üstünlük var toplamda ?

Seyir keyfimize bişeyler katmak istiyorsanız kaldırın gitsin bu kuralı. Maç içinde umutsuzluğa kapılan takımlar oldukça ,ki bu sistem bunu artırıyor, seyir zevki azalıyor. Görmemek imkansız.

2 yorum:

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba,

Bu yorumumu yayınlanama gerek yok. Çok güzel ve düzenli bir blog oluşturduğun için teşekkürler. Ve sanırım ben de bu blogu takip ettiğim için şanslıyım!

Sadece gözden kaçırdığın küçük bir hatanı duzeltmek icin yazıyorum. "İkinci maçta Liverpool evinde 2-1 mağlup oldu." yerine "İkinci maçta Liverpool evinde 2-1 galip geldi." diye yazmayı düşündün herhalde...

Sevgiler.

jacques dedi ki...

Teşekkürler Mert. Takip ettiğin için bende mutlu oluyorum. :) Hatayı düzelttim. Gece yazdığım için oluyor böyle hatalar.

Sevgiler..

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails