4.12.2010

İnanmış 10'lar.



Geçen hafta sınavım nedeniyle Balıkesirdeydim. Şahsen Balıkesirliyim zaten. Şehri bu sene farklı bir heyecan sarmış. Geçen sene de Pursaklar'a elenip İkinci Lig yolunda hayal kırıklığı yaşamıştı. Bu sene iddialı gidiyorlar. Şöyle bi bakalım geçmişine ve bugününe...

Babam anlatırdı ilk 1.Lige yükseldiğinde maçlarına gidermiş. Beşiktaş ile olan bir maçına gitmiş , 0-0 bitmiş. Stad tıklım tıklımmış. O günlerini arıyor Balıkesir şehri. Futbolu isteyen bi şehir olarak pek bilinmez. Çok öyle hani ateşli bir taraftarı da yoktur. Stadı 10 bin kişilik Atatürk stadı. Veledrom da var içinde bu yönden Türkiye'de veledromlu ikinci stad. (Konya Atatürk bir diğeri) 1975-76 sezonunda lige çıktı ve çıktığı gibi düştü. O zamanlar Beşiktaş ile düşmeme mücadelesi vermiş. Fakat çeşitli oyunlarla kaybettiği söylenir. Şehir efsanesi midir nedir bilmiyorum tabii. :)



Gelelim bugüne. Önce Play Off oynamaya hak kazandı ilk yükselme grubunda. Rahat bi grupta oynadı ve yüksek performans gösterdi çok az gol yedi , çok attı haketti kesinlikle. Ezeli rakibi Bandırma ile klasmana yükselmeye hak kazandı. Klasmanda yine Ban-Ban ile aynı gruba düştü. Şuan 26 puanla liderler ama arkalarında iki tane çok güçlü takım var. Kırıkhan ve Bandırmaspor. Kalan 5 maçı var. Kritik bir Kırıkhan deplasman maçı var bu belirleyici olacak Balıkesir için.

Öte yandan. Şehir bambaşka bir havaya bürünmüş. Billboardlarda maçlara davet resimleri. Çarşılarda devasa bayraklar... 10'lar ve 10kolikler inanmışlar. Bir Balıkesirli olarak gönlüm Balıkesirspor'da. :)
Başarılar Bal-Kes !

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails