4.21.2010

Mehmet Topal Valencia ile anlaştı !



Evet yaklaşık 3.5 sene önce Çanakkale Dardanelspor'dan alınmıştı. Yanılmıyorsam İnamoto ile birlikte gelmişti. O zaman büyük bir ön libero sıkıntımız vardı. Şampiyonlar Ligi'ne yönelik mi alındı bilmiyoruz ama çok iyi bir transfer olduğunu o zaman anlamasak da şimdi anlıyoruz. En büyük artısı ayaklarının uzun olması ve top kazanmayı rahat yapabilmesi. Zaten lakabı da Örümcek adam. İlk senesinde Liverpool Şampiyonlar Ligi maçına çıkmıştı. Gerets cesur bir karar verip sahaya sürmüştü Anfield Road'da. Gerets'in de en iyi özelliği cesur olmasıydı zaten. Bir nevi Gerets'in bence Galatasaray'a ve Türk futboluna armağanıdır. Keşke Özgürcan'ı da böyle görebilseydik...

Euro 2008 kadrosuna alındı daha sonra. Fatih Terim'in tuttuğu oyunculardan biriydi fakat omzundan sakatlık geçirmesi her futbolcu gibi Mehmet için de büyük sorun teşkil etti. Bir omuz sakatlığı futboldaki en zor sakatlıktır. Gökhan Zan'ı görüyoruz. Mehmet Topal da bunun sıkıntısını çok yaşadı. Umarım Valencia'da ve kalan futbol hayatında yaşamaz.

Sonuç olarak Mehmet Topal , Barış ve Sarp'tan kat kat iyi bir ön libero. Doğru mu yapıldı Valencia'ya satılarak onu zamanla göreceğiz. Fakat takım başında Rijkaard varken ve onun kararı doğrultusunda olduysa biz bişey diyemeyiz. Barış ve Mustafa Sarp da bence yollanmalı. İkisi de Rijkaard'ın istediği tipte orta sahalar değil. Zaten hep söylerim Topal'ın yedeği olabilir bu iki futbolcu da...

4 yıllık ön protokol imzaladığı söyleniyor. Tekrar hayırlı olsun Spiderman... :)

5 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Gerets'in cesurluğumu. Güldürmeyin beni :) Adam yokluğundan Liverpool'a karşı oynattı, 45. dakikada çıkarttı sonrasında tee Nisan ayına kadar adama forma vermedi :) İş bitti sezonun son 1-2 maçında oynattı. Bu adamı da keşfeden ve alan Adnan Sezgin'dir. Cesaret Kalli'nin di. Gerçi Tobi sakatlanmasa yine Topal'ın işi zordu.

jacques dedi ki...

Okan Buruk ve Mehmet Güven de vardı o aralar. Mehmet çok gençti tabi. Mesele sadece Topal'la bitmiyor. Yenik durumdayken Hakan Şükür çıkıp Özgürcan girmişti bi maçta yanılıyor muyum ? Gerets'e laf etmek için bence Ferguson , Wenger falan olmak gerek. :)

murat durgun dedi ki...

yanılıyorsun.hakan şükür'ün çıkıp cafercan'ın girdiği maç vardır,asy de 2-1 yenildiğimiz,o da hagi dönemindedir.gerets gençlere güvenirdi,ona laf yapamam ama topal'ı gerets piyasaya sürdü demek kalli ye ayıp olur.kalli ye de değil,linderoth a ayıp olur :) linderoth un yokluğunda yer tutsun diye girdi,çıkmak bilmedi maşallah.

topal'ı severim de oyununun üstüne bir halt koyamadı,belki de türkiye de gelişebileceği son nokta budur,dışarı gidince iyice serpilir,bilmiyorum,valencia ya gidip gitmeyeceğini de bilmiyorum,hayırlısı lan ne diyim.

jacques dedi ki...

canlar karıştı o zaman. Sonuçta Arda'yı geri kazandı. Özgürcan ile de çok ugraştı. Mehmet Güven de bana göre hala iyi oyuncu yerinde oynatılmadı bir türlü. gerets çok ayrı abi ne bileyim kulübü noterde üstüne yapıp çıkıp gidesim geliyor. Rijkaard mı , Gerets mi ? GeretS ulan !

murat durgun dedi ki...

o değilde bu gerets ile lyonun td amma benziyor lan,puel midir nedir.

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails