4.14.2010

Rijkaard'ın devrimi olacak mı?



Şimdi Caner diye bir arkadaşımla konuşuyorduk. Kadroyu aradık baya bi hatta yazmayacaktık yazıyı tam blogluk konu deyince, yazayım dedim.

Bölge bölge değerlendirelim Barcelona'ya Rijkaard'ın geldiği ilk seneyi. Kalecilerden başlayalım.


Kaleciler : Roberto Bonano (33), Reçber Rüstü (31), Albert Jorquera(24), Robert Enke(26), Victor Valdes (21)

Rijkaard önce Rüştü tercihini yapıyordu. Bunun sebebi Laporta'ydı. Seçim kozuydu Rüştü zamanında koskoca Barcelona'nın. Bir kaç maç oynadı olmadı , hata yaptı. Kaleyi genç Valdez'e verdi.

Defans : Pedro Alavarez Mario(21), Rafael Marquez(24), Michael Reiziger(30), Carles Puyol(25), Oscar Lopez(23), Patrick Andersson(32), Presas Oleguer(23).

Defans oyuncuları genelde gençmiş. Marquez ve Puyol hala takımda. Bunun sebebi teknik ve ruh sahibi olmaları. Galatasaray'da şuan kim var teknik ? Neill hadi biraz da Emre Güngör ve Hakan Balta.

Orta Saha : Edgar Davids (30), Andres Iniesta(19), Lopez Gerard(24), Philip Cocu(33),Xavi(23),Thiago Motta(21) , Ricardo Quaresma(20) , Giovanni Van Bronckhorst(28), Ramon Ros(22), Martinez Luis Enrique (33).

Orta saha oyuncuları da yaşlılığa kaçmış ve biraz da denenmiş. Mesela İniesta,Motta,Quaresma,Ramon Ros bu oyuncuları denemiş Rijkaard. Davids,Cocu , Enrique gibi isimlerin arkasında oturmuşlar bazen de oynadılar tabii ama boş durmamışlar. Bugün ki kadroda İniesta ve Xavi hala takımda ve dünyanın en iyi ikilisi desek yalan olmaz.

Forvet : Garcia Dani(20), Garcia Gabri(24), Javier Saviola(22),Ronaldinho(23),Patrick Kluivert(27), Marc Overmars (30).

Oldukça iyi bir forvet ekibi var bence. Tabii bize böyle geliyor ama Rijkaard için böyle değil. Bu oyuncuların hiç biri kalmadı. Kluivert ve Overmars futbolu bıraktı. Overmars Barcelona'da bıraktı yanılmıyorsam... Ronaldinho ile sorunları vardı.

Şimdi bi dikkat ediyoruz. Yolladığı genç oyuncuları buradan çıkartın bakın hiç biri gittiği yerde başarılı olamamış. Yani Barcelona yollamakla hata yaptı sözü yok lugatlarda. Kalanların ne yaptığı ortada. Xavi,Puyol,Iniesta-Valdez bunlar şuan Barca'nın iskeleti. Daha sonraki sezonda transferleri oldu Rijkaard'ın. Ona girersek baya uzayacak.

Yazdıklarımın amacı şu , Rijkaard gitsin diyenler için bir yazı bu. İlk geldiği sene bir marka takımı ve o ülkenin futbolcu yapısını anlamaya çalışır. Bu kadro kötü bir kadro mu ? Asla ama düşünün bu kadroyla Barcelona bi ara 13-14. sıralarda geziyordu. Takım oturdukça iyi oldu ve ikinci bitirdi ligi. Şimdi ilk senesi dolmak üzere RJ'nin. Takımı artık daha iyi tanıyor. Deneyebileceklerini denedi.

Transfer için Ayhan, Emre Aşık , Kewell gibi isimleri yollayacağını düşünüyorum. Gençler için şahsi kanaatim ben artık Emre Çolak'tan , Çetin Güngör'den , Berkin'den çok çok umutluyum. Önümüzde İniesta'yı , Valdez'i yaratmış bir adam var. Emre Çolak gibi adamların yetişemeyeceğini kim söyleyip , garanti edebilir ? Hani bu yazı Ahmet Çakar'a , Serhat Ulueren'e kapak olacak nitelikte ama nereden görecekler de okuyacaklar değil mi ?

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails