4.22.2010

Yeterİstanbul !



Dünya zirvesi yapılmıştı geçen yıl. Orada bir direniş vardı. "Direnİstanbul" parolasıyla.. Şimdi de bir direnişi biz mi başlatsak ne ? Bizim parolamız da "Yeterİstanbul" .

12 milyon kişi yaşıyor İstanbul'da. Türkiye'nin en kalabalık şehri. Fakat Türkiye 72 milyonluk bir şehir. 60 milyon kişi Anadolu'nun farklı yerlerinde yaşıyor. Bende Ege bölgesinde oturuyorum. Şimdi bakalım bi İstanbul'da neler oluyor ?

Türkiye Kupası Finali ( Genelde )
TFF Türkiye Kupası Finali
Formula 1 Yarışları ve Motor Yarışları
EuroLeague Final Four ( 2013'te İstanbul'da olacak gibi gözüküyor)
Ralli ( bu sene)

Şimdilik bu kadar geldi aklıma. Kesinlikle daha vardır. Bunlar çoğu insanın gitmek istediği müsabakalar , yarışmalar. Trabzon-F.Bahçe maçı Urfa'da diye tepki de gösterildi. Ayıptır. Sanki dünya sadece İstanbul'da dönüyor.



Şimdi de her sene Antalya-Kemer'de düzenlenen bu sene 2010 Kültür Başkenti olması sebebiyle İstanbul'a alınan Dünya Ralli Şampiyonası'nı, devamlı olarak İstanbul'a alınacağı söyleniyor. Hani bu kadar kalabalık ve zor yürüyen bir şehiri daha da zora sokuyorlar hem de Antalya gibi bir Anadolu şehrinden uzaklaştırıyorlar. Bence artık İstanbullu da sıkıldı. Artık bu döngüyü kırmak gerek. Anadolu'da bu Rallileri görmeyen , futbolcu görmeyen , Basketbol maçı izlemeyen bir sürü insan var. FIA'da Istanbul'u istiyor ama Kemer'de de olmasında bir sakınca yok. Kalkıp organizasyonu alacak değiller. Uygun değil İstanbul'a. Bırakın artık bu lanet döngüyü de Anadolu sporla tanışsın. İstanbul'da önem verilen tesislerin %10'unu Anadolu'ya da gösterin. Bırakın İstanbul düşlerimizde kalsın.

Yeterİstanbul , yeter bilader.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails