5.02.2010

Yamalı Total Futbol !




Oturuyordum GSCimbom forumda konuları dolaşırken herkesin diline pelesenk olmuş bir Rijkaard-Sabır-Transfer-Ekol gibi kavramlar vardı. Galatasaraylılar bu aralar kim gelsin , kim gitsin diye konuşuyorlar. Yahu neden 2 senedir bu şekil oluyor acep diye düşündüm. Çok ilginç şeyler çıkıyor ortaya. Tam bir yönetim hataları silsilesi. Hani Adnan Öztürk'ü hainlikle suçluyordunuz ya , işte o adam ne kadar doğru söylüyormuş gördüm bugün.

Sene 2007-08 Gerets'e istenilen kadro verilmiyor. İnamoto ile , Tomas ile , Ümit Karan ile "Road to Athens" diyordu Özhan Canaydın. Tam bir fiyasko. :) O sıralar Adnan Polat vardı. Yönetimde başkan gibiydi Özhan başkan elini ayağını çekiyordu. Her neyse bir kadro yapılanmasına gidildi Gerets'ten sonra... Karl Heinz Feldkamp geldi bir gece ansızın. Dillerde yine bir ekol pelesenk olmuş , Alman Ekolü. 70'lik dede getirildi bir futbol profesörüydü bence. Ne kadar iyi yönetemese de bazı krizleri , tam bir Alman ekolüydü. Son 6 haftaya kadar Lincoln'dü , Hakan'dı getirdi. Orada bıraktı. Cevat hoca ile şampiyon oldu Galatasaray. Tamam dedik güzel bu ekol sevdik bunu. Bundan sonra Alman hayranıyız dedik. Alman hoca aramaya başladık. Götz'tü Toppmöller'di derken Skibbe geliverdi. İyi dedik kimisi beğenmedi daha kariyerli hoca bekliyordu. Lakin zaman zaman Skibbe ile öyle maçlar oynadık ki üst düzeydi. Yok onu da beğenmedik sezon ortası yolladık. Sonra vazgeçtik gene "Yerim Alman ekolünü yaaa" dedik. Bülent Kaptan geldi bir sabah. Yanlış zaman , yanlış insan. O buhranı kaldıramadı kaptan da güme gitti.



Şimdi Rijkaard geldi. Hollanda ekolünün , total futbolun en önemli temsilcisi. 2007-08'de atılan Alman ekolü temeli 2009-10 senesinde Total Futbola dönüştü. Bu iki ekol çok çok farklı şeyler. İyi ayırmak gerek. Alman ekolünde yıldız olacak adam ,Hollanda ekolünde top toplar. Şimdi biz kalkmışız Mustafa Sarp'lardan , Barış Özbek'lerden , Servet'lerden Total Futbol bekliyoruz. Gelmeyince Rijkaard gitsin. Rijkaard kalsın ve istediği adamlar alınsın. On adam gidecekse gitsin.Ama ne olur artık ekolümüz , çizgimiz değişmesin. "Yeter Adnan Polat Yeteeer" demeyelim bizde.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails