5.11.2010

Olmaz bu iş abi !



Türk futbolunun yanlış transfer takıntısı bu yılda da devam ediyor. Galatasaray da bu kervana katılıyor gibi. Geçen sene çok kaliteli transferlere rağmen başarılı olamadı. Takım oturmadı , sistem yenileniyor. Kabul edilebilir sebepler var ortada. Gelecek sezon için de eksikler tamamlanmaya çalışılıyor. En büyük eksik şüphesiz orta saha mevkiinde yaşanıyor. Bu açığı kapatmak için de Guti ile görüşüldüğü söyleniyor bir kaç günde.

Fazla uzun uzun yazmaya gerek yok. Guti'yi herkes biliyor , tanıyor . En azından hiç bilmeyen bile bir kere Star TV'de 21.45 kuşağında yakalamıştır , görmüştür. Şimdi çok olumsuz yanı var bu futbolcunun ve olası transferinin. Görmemek mümkün değil.

34 yaşında. 1976 doğumlu Guti. Çok çok fazla bir yaş futbol ve Galatasaray adına. Türkiye şartlarını da göz önünde bulundurursak , tecrübe ve baskı konusunda sıkıntı yaşamaz lakin mücadele ve kondisyon yönünden eksik kalabilir. Türkiye'de mücadeleye dayalı bir futbol var. İspanya'da tam tersi pasa dayalı bir futbol var. Dolayısıyla her maç 10 kişi oynarsa hiç şaşırmam. Elano mu , Guti mi ? Yüzde yüz Elano.

İkinci en büyük sebep özel hayatı. Yine Galatasaray araştırmıyor mu diyeceğim ama bu da mümkün değil. Guti'nin hayatının ve cinsel tercihlerinin ne olduğunu bilmeyen yok. Şimdi belki bu İspanya'da o kadar göz önünde bulundurulmaz. Çok konuşuldu tabii ama Türkiye çok farklı bir dünya. Farklı bir kültür, yaşam tarzı benimseniyor. Çok çok sıkıntı çeker Guti. Tamam ben saygı duyarım , sen saygı duyarsın ama ülkede öyle taraftar , insan profili var ki , anlatılmaz yaşanır... 

Olmaz abi olmaz bu iş.

2 yorum:

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba jacques,

Guti sadece bir söylenti değil mi? Çünkü Galatasaray'ın aradığı bir mevkii olsa da, Guti yanlış bir adam olur gibi...

Sevgiler.

jacques dedi ki...

Kendi ağzından açıkladı ilgi olduğunu. Daha büyük bi belirti olamaz herhalde. :)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails