5.12.2010

Devir tersine döndü !



Yıllar değişmeyen bir klişe var. Türk antrenörler veya futbolcular devamlı yabancılar tarafından ezildiği... Ezilmekten kasıt , işte "Ahmet yerine Ahmetinho olsa takımda kalırdı" gibi sözler söyleniyor. Hala var bu dört büyük takımda da süregelen bir olay.

Bugün Guti-Rijkaard-Yönetim üçlüsü arasında bir kriz var olduğu söyleniyor. Guti'yi Rijkaard istiyor , Galatasaray yönetimi sıcak bakmıyor. Hem ekonomik hem de diğer sebeplerden. Diğer sebepleri açmak gerekirse , İspanya'dan gelen futbolcuların başarısız olması , yaşlı olması . Galatasaray yönetiminin haklı sebepleri bunlar. Bana göre haklıdır ; fakat eğer bu işin başına Rijkaard'ı getirdiyseniz buna göre davranmanız gerekir. Evet bende istemiyorum alınmasını ama Rijkaard alın diyorsa , alınmalı. Bu konuyu da yazmış oldum kısaca şimdi asıl konuya gelelim.

Rijkaard'ın gitmesi konuşuluyor. Fatih Terim , Luce ,Avcı gibi isimler geçiyor. Daum için de gidecek deniyor. Şampiyon olsa bile gönderileceği gündemde. Aragones ,Skibbe gibi sabredilemeyen adamlardan sonra Rijkaard ve Daum'a da sabredilmiyor. Hani o yerlilere sabredilmiyor kalesi yıkılıyor. Şuan Şenol Güneş , Mustafa Denizli ve Ertuğrul Sağlam üzerinde herhangi bir baskı yok görüldüğü üzere. Beşiktaş 4'üncü sırada olmasına rağmen Denizli'de ısrar ediyor. Ertuğrul Sağlam'a zaten git demek ayıp. Şenol Güneş'e de artık güveniliyor hemde Hugo Broos'tan sonra...


Artık Türkiye'de işler değişti. Yerli neyse yabancı da o. Yeter ki Türk Spor dünyası bu ezikliğin altına girip kendine güvenini kaybetmesin.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails