5.30.2010

Bu takıma kanat oyuncuları da gerek..



 Çoğumuz sezon içinde orta saha lazım takıma oyunu çift yönlü oynayan !.. dedik durduk sene boyunca. Evet, bu konuda haklıydık çünkü sistem için orta saha da lazımdı. Mevkiisi orta saha olan 2 adam vardı sene boyunca takımda (Elano ve Ayhan), diğer geri kalanlar ön libero sınıfına giriyordu ama sistem için 2 orta saha ile oynamamız lazımdı. Gerçekten de bunun eksikliğini çektik ama bundan daha büyük sorunumuz vardı bizim. Kewell sakatlandıktan sonra kanat/forvet eksikliği çektik tüm sene. Yani bu takıma orta saha kadar kanat oyuncusu da lazım !

Sene başına dönelim hemen, nasıl oynuyorduk bir bakalım;

Leo
Sabri - Servet - Gökhan - Hakan
Mehmet - Ayhan (Mustafa)
Arda
Keita - Baros - Kewell

Bu takım oynadığı süper futbolla bizi mest eden takım. Nedeni neydi peki ?

Takımda Arda inanılmaz formdaydı, aynı şekilde Mustafa felan da inanılmaz formdaydı. Keita'da öyleydl ve takımda kanat/forvet oyuncusu Kewell vardı her maç yardıran bir Kewell ! Ve bunların üstüne bir de Baros vardı. Düşünün yani sistem için tek eksik neredeyse orta sahaydı ama Arda'nın inanılmaz formu bu eksikliği dahi kapatıyordu, tabii Kewell ve Baros'un olması da.

Bunların üstüne Baros sakatlandı, sonra sistemin en önemli adamı Kewell sakatlandı. Arda forvet oynadı. Elano gibi bir adam defansif kullanılmak zorunda kalındı ve bu tür zorluklar sonucunda ligi 3.bitirdik.

Şimdi bakıyoruz sene başında ki takıma Kewell vardı o takımda. Bitiriciliği güzel, şutları ve oyun zekası muazzam tam bir kanat/forvet. Gol sıkıntısı felan çekmiyorduk onun oynadığı maçlarda. Tabii Baros ile birlikte oynadığında ise 3-4-5-6'ya gidiyordu her maç. İşte sene başı hücum futbolunu iyi oynamamızın ve gol sıkıntısı çekmememizin de asıl nedeni Kewell'dır dediğim gibi. O sakatlanınca herşey çok değişti.

Ve solda Kewell gibi oyuncunuz yoksa bu sistemi oynamak için mutlaka sağ ayaklı, içeri kateden, şutları ve oyun zekası iyi olan, top sürüşü de mutlaka iyi olmak zorunda olan adam almak zorundasınız. Bu tanımlara Stoch çok uyuyor izlediğim kadarıyla. Stoch konusunda orta saha neden almıyoruz da bu adamı alıyoruz diyenler vardı o yüzden zaten bu konuyu açma gereği duydum ben. Kewell gittiğine göre bize Stoch gibi adamlar lazım.

Sağ tarafa da gene ters ayaklı, top sürmesi iyi olan, oyun zekası ve şutları da iyi olan, sürekli içeri kat eden adam lazım, yani Giovani lazım.

Eğer Kewell'ınız yoksa veya Kewell gibi oyuncunuz yoksa 4-3-3 oynamanız için bu tür adamlarınız olması lazım, yoksa sıkıntı çekersiniz.

Yani işin özü bize orta saha kadar kanat oyuncusu da gerek.

Saygılar | Cem KILIÇ

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails