5.17.2010

Turkcell Süper Lig 09-10 Değerlendirmesi ve En'ler



Bir koca sezonu daha acısıyla , tatlısıyla geride bırakmış bulunuyoruz dün gece itibariyle. Çok yıprananlar oldu , ıslıklananlar , ağlayanlar , maçı satmış denenler , hakemler , penaltılar , maçlar... Şüphesiz bunlara çok fazla karışmayan tek takım Bursaspor'du. Nitekim onlar mutlu sona ulaştı ve 100'er milyonluk takımları ekarte etti. Sezon başı hepimiz aslında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin arasında geçeceğini düşünüyorduk ama Bursaspor bana göre ligin ikinci devresinde işi bitirdi. Şimdi Sezonun 11'ini ve En'lerini yazmak istiyorum.


Sezonun 11'i : Onur Kıvrak - İbrahim Üzülmez - Gökhan Gönül - Lucas Neill - Ömer Erdoğan - Kader Keita - Volkan Şen - Gustavo Colman - Emre Belözoğlu - Sercan Yıldırım - Ariza Makukula.

Sezonun Takımı : Bursaspor.
Sezonun en kötü takımı : Diyarbakırspor.
Sezonun hocası : Ertuğrul Sağlam - Bursaspor.
Sezonun Olayı : Fenerbahçe'nin son hafta faciası.
Sezonun en iyi Yabancı Futbolcusu : Ariza Makukula.
Sezonun en iyi Yabancı Hocası : Thomas Doll ( Gençlerbirliği)
Sezonun Hırçın Takımı : Diyarbakırspor.
Sezonun Hayal Kırıklığı : Galatasaray'ın 3. olması.
Sezonun en kötü yönetimi : Ali İpek - Denizlispor Yönetimi.
Sezonun Şanssızları : Semih Şentürk , Milan Baros , Rıdvan Şimşek.
Sezonun en Çıkış Yapanı : Volkan Şen.
Sezonun emektarı : İbrahim Üzülmez ve Hüseyin Çimşir.
Sezonun en Centilmeni : Gençlerbirliği.
Sezonun Rengi : Yılmaz Vural.
Sezonun hareketi : Galatasaray'ın Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'yi alkışlaması
Sezonun en çirkin hareketi : Bilica'nın kazısı.

- Sezon Değerlendirmesi -

İlginç bir Turkcell Süper Lig sezonu olduğunu söyleyebiliriz. İlklerin yaşandığı bir lig oldu. Bursaspor çok beklenen Anadolu devrimini gerçekleştirip , beşinci büyük olma yolunda dev bir adım attı. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gruplardan katılma hakkını elde etti. Diğer Anadolu takımları için de aslında bir sabır yılı oldu. Türkiye'de bazı takımlarda , şehirlerde birşeyler değişiyor. Tabular yıkılıyor. Ankaragücü , Gaziantepspor , Gençlerbirliği takımları bir ekol hocası getirerek , ona sabrediyorlar. Tıpkı Galatasaray gibi , onlarda sabır sürecindeler. Bir de Eskişehirspor , Antalyaspor gibi getirdiği yerlilerin arkasında duran takımlar var. Umarım bu 'teknik direktöre sabır ' anlayışı tüm 18 takıma yayılır ve önümüzdeki yıllarda son haftaya daha fazla heyecanla , daha fazla iddialı takımlarla gireriz.


Turkcell Süper Lig , hiiiiç bitmesin. :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

2 seye takildim. Bursaspor'u en az diger 3 buyuk kadar sik takip eden biri olarak diyebilirim ki Ibrahim Uzulmez o sezon 11'ine girecek kadar cok is yapmadi benim gozumde. Yine ayni sekilde, Ozan Ipek yilin cikis adam yapan adami olmaliydi cunku Volkan Sen daha gecen yilin 2. yarisinda kabak cicegi gibi acmisti :)

jacques dedi ki...

Ben Ozan İpek'in çok üstün bi futbolcu olduğunu ve oynadığını düşünmüyorum. İbrahim Üzülmez'in bu sene iyi oynadığı su götürmez bir gerçek yaşına oranla. :)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails