5.24.2010

Sezonun ilginç analizleri...


 Castrol Analiz  ilginç analizler çıkarmış  bu sezonla ilgili onlara bakalım bu yazıda... 

En ekonomik takım


Süper Lig’de bir puana en az para harcayan ekip Kasımpaşa oldu. Sezonu 41 puanla 10.sırada tamamlayan Kasımpaşa, en çok para harcayan takım Galatasaray oldu. Süper Lig’in 2 sezondur en pahalı kadrosunu kuran sarı-kırmızılı ekip geçen sezonu 5.sırada, bu sezonu 3.sırada tamamladı. İstikrarsızlık önemli tabii Galatasaray'ın bu başarısızlığında. Kasımpaşa'da ise Yılmaz Vural dönüm noktası oldu. Doğru tercih yaptı K'paşa yönetimi ve Türkiye'nin Barca'sı en ekonomik takım oldu. :)

En fazla oyuncu kullanan takım


Ankaraspor düşürüldükten sonra Ankaragücü ile birleşmesi bu istatistiği Ankaragücü'ne çevirdi doğal olarak. Sezonu 47 farklı oyuncuyla tamamladı ve sezon başından beri tam 19 yabancı futbolcu geldi geçti.

Her iki kalede de kral Makukula

Ligimizin 21 golle kralı Portekizli Ariza Makukula , kendi kalesine gol atmada da krallığını korudu. Galatasaray ve Antalyaspor maçlarında kendi kalesine gol atarak , 2 golle kral oldu.


Elle oynama lideri...

Sezon boyunca Galatasaray tam 32 kez elle oynama ihlali yaptı. Bu alanda liderliğini koruyor. Oyuncu bazında Keita , Selçuk ve Baros 7'şer kez elle oynamış.

En çok kafa golü atan takım

Ligi 49 golle tamamlayan Antalyaspor bu gollerin 18'ini kafayla attı. Necati ve Veysel'in payı büyük olsa gerek..

En genç golcü

Gençlerbirliği'nden transferin gözdesi Mustafa Pektemek. 1988 doğumlu Pektemek toplam 11 gol atarak bu alanda iyi bir istatistiğe sahip. Milli Takım'a ve Hiddink'e göz kırpıyor..

En çok faule maruz kalan oyuncu

Ben aslında Emre Belözoğlu diye bekliyordum ama Franco Cangele çıktı. Kayserispor'lu forvet 27 maçta 74 kez faul yapılmış.

Hat-Trick yapan 3 oyuncu


Üç oyuncu bu sezon bir maçta 3 gol attı. Sezonun 5.haftasında Trabzonspor’un deplasmanda 6-1 kazandığı B.Belediyespor maçında Egemen 3 gol birden atmış, 6.haftada Shabani Nonda Galatasaray’ın deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-1 yendiği maçta takımının 3 golüne de atmıştı. Baros da 29.haftada Galatasaray’ın Diyarbakırspor’u 4-1 yendiği maçta takımı adına 3 gol atmayı başardı.

Listeye şöyle genel bi bakınca hiç Beşiktaş ve Bursaspor istatistiği bulunmaması ilginç geldi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ödenen bonservisleri hesapladınız mı gs en çok para harcayan 3. takım

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails