3.25.2010

Şehirlerarası işkence !




Ligin 26.haftasına geldiğimiz şu günlerde derbi öncesi verilen puan kayıplarını şöyle bir incelemek istedim. Galatasaray'ın ligin başında en büyük ve güçlü aday gösterilmesine rağmen neden hala bu durumda bunun cevabını arıyordum. Cevap çok basit ve net. Şehirlerarası işkence...

26.haftaya girerken Galatasaray 53 puanla lider Bursaspor'un 5 puan gerisinde takibini sürdürüyor. Bu haftaki derbi çok büyük önem arzediyor. Zira Bursaspor'un Olimpiyat'ta alacağı 3 puan ligin kaderini büyük ölçüde değiştirecek. İşte Galatasarayın bu durumu nasıl kendi yarattığını görüyoruz. 26.haftaya kadar 13 deplasman maçına çıkan Galatasaray 10 ayrı şehir gezdi. Ankara'dan , Trabzon'dan , Eskişehir'den , Bursa'dan yenik döndü. Bir de meşhur Kadıköy sendromu. Yani Galatasaray , o Los Galacticos , Deplasmanlarda 5 kez mağlubiyet tattı. Bir de iki beraberlik var tabi Kayseri ve Beşiktaş ile. Skibbe dönemini şuan her açıdan hiç aratmıyor Galatasaray. UEFA ve Türkiye Kupası gitmiş , tek amaç şampiyonluk ama deplasmanda var olamayan bir Galatasaray. Ha geçen sene nasıldı bu durum derseniz , Lig sonunda 7 mağlubiyet, 3 beraberliği vardı.

Ne gitti , ne geldi ? Skibbe'li dönemden tek farkı ev sahibi olduğu maçlarda bu sene Galatasaray'ın üstünlük kurması. Başka ben hiç bir üstünlük göremiyorum. Frankfurt'a bakıyoruz , Bayern'i yenmişler. Kadroları mükemmel mi , hayır. Bütçeleri harika mı hayır. Peki ya en can alıcı soruyu soralım. Bu hafta derbiyi Fenerbahçe kazanırsa ne olacak ?

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails