3.28.2010

Kurt atamayınca köpeklerin maskarası olurmuş !




27.hafta derbi mücadelesinde Galatasaray-Fenerbahçe maçında Selçuk'un attığı golle deplasman ekibi 0-1 kazandı. Kısacası yine Fenerbahçe klasiği oldu. Futbol şansı yine Fenerbahçe'nin yanındaydı. Beklenmedik bir vuruşla Selçuk golü attı. Maçı Galatasaray'dan kopardı. 70. dakikadan sonra klasik Ali Sami Yen sessizliği ve oyundan düşen 11 parçalı adam vardı. Değinilecek çok şey var...

Bir laf vardır. Kurt kocayınca , köpeklerin maskarası olurmuş. Galatasaray da aynen böyle oldu. Son Trabzon maçında da yine iyi oynadı ama bireysel hatadan gol yiyip aynı skorla kaybetti. Bu hatalar neden oluyor ? Bunu biz kendi açımızdan konsantrasyona bağlayabiliriz. Ya futbolcular iyi motive olamıyor , motive edilemiyor yada bu futbolcular çok kaliteli futbolcular değil. Kafasıyla top oynayan futbolcular değil. Şimdi takıma bakıyorsunuz , Neill var bir Aussie. Orta sahaya kadar olan bölümde kalitesini belli ediyorsa gözümüze batıyorsa bu oyuncu demek ki ötekilerden çok daha kaliteli bi futbolcu. O zaman ne yapmalı ? Kalite sayısını artırmalı. Kanat adamı ala ala artık kucak kucağa oynatacağız adamları buradan bu gözüküyor. Yeni sezonda ilk iş iki orta saha ve bir stoper alınmalı. Rijkaard kimi istiyorsa o alınacak. Avrupa'da kupa kaldıracağız demekle kupa kalkmıyor maalesef.

Maç boyunca kimse bana Galatasaray kötü oynadı demesin. Galatasaray gayet iyi oynadı. Hem ofansta hem defansta etkiliydi. Gol pozisyonuna kadar kaleye yaklaştırmadı. Zaten amaç buydu geride kalabalık kalarak Fenerbahçe'yi içeriye yaklaştırmadı. Fenerbahçe atarsa uzaktan gol atabilirdi , Selçuk bin tane vursa biri gol olurdu oldu. Leo Franco'nun çok büyük hatası var golde. Leo Franco'nun zaten sezon başından beri çeşitli sorunları var. Çok açık ve net bir şekilde. Sezon sonu gidecek sanıyorum. Ufuk Ceylan için bişeyler yapılmalı. Eğer topu sürmesinden yana bir sıkıntı varsa öğretilir henüz çok genç. Neden Galatasaray'dan bir kaleci çıkmasın ?

Bir not UltrAslan'a. O statta 25 bin kişi Galatasaraylıysa skor 7-0 olsa takımını desteklemeli. Eğer bir farkla gerideyse hemen susuyorsan hiç gelme o stada. Son 15 dakika Fenerbahçe taraftarının sesini duyduk. Yazıklar olsun tek kelimeyle.

Son kısımda fitne basına değineceğim. Maç bitti Telegol'ü açtım yine çıkmış bizim beşli sallıyorlar. Galatasaray çok kötü oynamış. Rijkaard hoca değil falan feşmekan. Ey spor camiası sorarım size Fenerbahçe'nin kaç pozisyonu var , Galatasaray'ın kaç pozisyonu var. Hani Gio. o golü atsa överlerde överler. Kurt atamayınca köpeklerin maskarası oldu. Ben bir Galatasaray taraftarı olarak Rijkaard'ın sonuna kadar arkasındayım. Onun sistemine uygun oyuncular getirilsin. O zaman göreceğiz bişeyleri. Şampiyonluk bitmiş gibi bi hava yaratılıyor. Altı üstü fark 5 puan. Bu maça gelmeden önce de 5 puandı hala 5 puan. Kalan maçlarını kazanırsa Galatasaray şampiyon olur. Bugünden itibaren fikstür avantajı Galatasaray'dadır.

İnadına Rijkaard,inadına ekol , inadına devrim !

3 yorum:

Adsız dedi ki...

mantıklı bir yazı ama şunuda eklemek isterim arda sakatsan oynama kardeşim bırakın bu işleri artık biraz profesyonel olun oyuna girdi hiçbir hareket yok bir de leo nun bu dk dan sonra yeri kulubedir artık türk kalecilere şans verilsin nedir bu yabancı sevdası yeter artık

Adsız dedi ki...

Fark olmuş 5 puan gs'nin şampiyonluğu imkansız bu saatten sonra Bursa ve Fb'nin fikstürlerine bir daha göz at derim ha diyelim ki avantaj gs'de bu takımın 7de7 yapma ihtimali yüzde sıfır takımın yürüyecek hali yok sen aynı sezon içinde ezeli rakibinden puan dahi alamıyorsun şapiyon olsan kaç yazar

jacques dedi ki...

Yabancı hayranlığımız Refet Paşa'dan geliyor sanırım. :) O Almanlara hayrandı ama artık ülkesi kalmadı. Leo iyi kalecidir o gidene kadar başka bi kaleciye güveneceğini sanmıyorum.

Fark bu maça gelmeden önce de 5'ti. Trabzon maçında kimse herşey bitti , yeter Rijkaard demedi. Florya'yı basmadı. Bazı adamlar için herşey sadece Fenerbahçe maçından ibaret maalesef.

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails