3.25.2010

Küçükken Galatasaraylı olmak !




Evet hepimizin küçükken ve şimdi sempati duyduğumuz takımlar var. Lakin bizim için bu pek önemli değil belki. Benimde şahsen küçükken Beşiktaş'a sempatim vardı , şimdi farklı şartlar ve başarılar insanları ve yılları etkiliyor. Yani çocukluk yaşlarında bakıyor herkes seviniyor , maçları izliyor doğal olarak etkilenip ben Galatasaraylıyım veya Beşiktaşlıyım diyor. 90-95 jenerasyonu genelde Galatasaray'a sempati duyar. Onun büyüdüğü dönemlerde Galatasaray Avrupa'yı dize getirirdi. Her Salı-Çarşamba akşamı biralar veya çaylar hazırlanır , Star TV açılır , deli gibi maç izlenirdi. Şimdi sağolsunlar şifre çıkarttılar , Smart çıkardılar işler değişti.

Bu dönemin rastgeldiği jenerasyonda çok genç ve kaliteli oyuncular var. Tabii çoğu oyuncu gönlünde yer alan takımı söylemekten kaçınır. Profesyonelce işini yapar , doğrusu da budur. Göç sonucu Almanya'da , Hollanda'da , Fransa'da büyüyen o jenerasyon Galatasaray'a ayrı bakıyor. Gurbet özlemi içinde o meşhur "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur!" sözü Galatasaray'a biraz daha yaklaştırmış gençleri ve çocukları. Bu jenerasyonun Fransa ayağında Mevlüt Erdinç var. Geçen aylarda söylemişti küçükken Galatasaraylı olduğunu. Bugünlerde bunu açıklayan yeni isim ise Borussia Dortmund'tan Nuri Şahin. Bir konferansta belirtmiş Galatasaraylı olduğunu.

Futbolculuk profesyonel iştir ama futbolcu Türk ise biraz daha değişiyor durumlar. Şuanlık Türkiye'yi düşünmüyor Nuri ama şartlar oluşursa ve Haldun Üstünel faktörü devreye girerse işler değişir. Galatasaray takımının bugün en zayıf kısmı orta saha. Hatta ilk 5 takım içindeki en zayıf orta saha kadrosuna sahip görünüyor. Nuri Şahin oyunu iki yönlü oynayabilen çok yetenekli bir oyuncu. Yani Galatasaray'ın aslında tek eksiği. Ne dersiniz belki Haldun Üstünel bu haberi duyup çalışmaya başlamıştır bile. :)

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails