3.29.2010

Parola : 7x7 !



Dün geceki derbi maçından sonra orta saha için çeşitli alternatifler aramaya başlaması gerekiyor Galatasaray'ın. Evet derbi bi şekilde kaybedildi ama lig hala devam ediyor ve kalan maçın 7'si de Anadolu takımlarına karşı. Üç deplasman var İbb'yi saymazsak , dört ev sahibi olacağı maç. Çok büyük avantaj. Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın iki derbisi var. Bu maça gelene kadar da fark 5 puandı. Şimdi de 5 puan fark var. 7 de 7 yapmamız halinde ikinciliği garantiliyoruz. FB-BJK maçında puan kaybeden bi taraf olacak mutlaka.

Peki ya kalan maçlarda nasıl diziliş göstereceğiz ? Leo Franco bundan sonra oynar mı , oynamalı mı ? Orta sahanın çözümü nasıl olacak ?

Öncelikle Leo Franco kötü bi gol yedi. Hatası var elbette. Lakin bu durumda sadece derbinin etkisi yok. Derbi maçına kadar süre gelen maçlarda aklımızda kalan bir performansı olmamasından ötürü ıslıklandı ve bu kadar tepki aldı. Kimse bana Leo Franco'nun kötü kaleci olduğunu anlatamaz. Bu kadar kariyer yapmış , İspanya'nın gedikli kalecilerinden olmuş , Milli Takım'da oynamış. Daha ne olabilir ? Daha öncede çeşitli yerlerde söylemiştim. Yediği gollerin çoğunda top çıkarılması imkansız yerlere gitti. Şansının kurbanı oldu biraz da. Fakat dün akşam hakikaten hatalıydı. 1-0 geriye düşmüş bi takımın kalecisi ıslıklanır mı ? Doğru mu ? Hayır , kesinlikle kimsenin böyle bir hakkı yok.

Gelelim orta sahaya. İlk 5'teki takımların en zayıf orta sahasına sahip bir takım olan Galatasaray'ın yıllardan beri süren defansif orta saha yada oyunu iki yönlü oynayabilen futbolcu eksikliği hala var. İnamoto'lar , Petre'ler , Linderoth'lar hiç biri çare olamadı. Ya iyi değillerdi , ya sabredemedik yada hayatında doktora gitmeyen futbolcular bizde tıp üzerine doktora yaptı. Kalan 7 maçımız var. Eldeki orta sahalar Elano,Barış,Mehmet,M.Sarp,Ayhan ve Emre Çolak. Bunlardan çıkarılabilecek en iyi malzemeyi çıkarabilmek önemli. Frank Rijkaard bunun da yolunu bulabilir ama bence artık Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'a bizim tahammülümüz kalmadı. Adam eksiltemiyorlar , defans yönleri zayıf , iyi pas yapamıyorlar , doğru hamleler yapamıyorlar. Artık kalan süreçte bize tecrübe lazım. Bu yüzden üçlü orta sahamın ilk oyuncusu Ayhan Akman. Tecrübesiyle kalan maçlarda çok işimize yarayacak. Hem adam eksiltiyor hem de oyunu iki yönlü oynayabiliyor. Tek kötü yanı onun da Sabri gibi adının dokuza çıkmış olması. Geriye oynaması üzerine çok konuşuluyor hep baskı üstünde. Profesyonelce bunu kaldırır Ayhan.

İkinci oyuncum elbette Elano. Dün derbide çok fazla etkili olamadı ama bana göre takımın değişilmezidir. Rahat oynayabildiğinde bu tip oyuncular öne çıkar. Rahat oynatacaksınız Elano'yu.

Üçüncü olarak artık Barış-Mehmet-Sarp üçlüsünden birini seçebiliriz. Ben Mehmet Topal'ı seçerim top çalma özelliğinden ötürü. Bu üç futbolcu da Galatasaray'ın orta sahasını kaldıracak güçte değil. En az birinin oynaması gerekiyor , ikisine , üçüne görev verince olmuyor. Gördük , görüyoruz.

Şampiyonluk imkansız değil. Kapanmayacak fark yok. Maçlar oynanmadan kazanılmaz. Önce inanmak gerek. Taraftarı bu saatten sonra şampiyonluktan başka hiç bişey tatmin etmez.
Bu yüzden parola : 7x7

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails