10.21.2010

Mazeretler Ülkesi...

İtina ile  mazeret bulunur...
Böyle bir ülkede yaşıyoruz özellikle futbolda bunu sık sık görmekteyiz.




Dün akşam ki ManU-Bursaspor maçından bahsediyorum. Aslında başından beri süregelen Bursaspor'un Avrupa macerasına değiniyorum. Grupta 4 maç tamamlandı , Bursaspor'un golü yok.Tamam Bursa şampiyon olunca " ne yapacak bunlar Avrupa'da yeaaa!" diyenlere " bugüne kadar GS,FB,BJK ne yaptı yeaaa!" diyorduk. Şimdi görüyoruz ki onlar puan yada puanlar alabiliyordu. Ama durun bi mazeretimiz illa ki var.. Daha yeniyiz ! İlk defa gidiyoruz Şampiyonlar Ligi'ne. Isınacağız , tecrübe bunlar...

Bir kaç örnek o zaman...

CFR Cluj... İlk kez 2008-09 yılında Romanya Liginde şampiyon oldu. Çıktığı ilk şampiyonlar ligi maçında Roma'yı deplasmanda 2-1 yendi. Grupta kalan maçlarda tüm takımlara kök söktürdü. Genel performans olarak iyiydiler.

Anorthosis Famagusta... Güney Kıbrıs ekibi önelemelerde Olympiakos'u eledi ve tarihinde ilk kez gruplara kaldı. Grubun en sürpriz ekibiydi ki 6 puan toplayıp , tur vizesini son anda kaçırdı. Evinde de Inter'e kafa tuttu , cesurdular baya.

Aalborg BK... Yine ilk kez 2008-009 yılında ilk kez katıldılar Şampiyonlar Ligi'ne. Grupta 6 puan topladılar , sürpriz takım oldular. Uefa Avrupa Liginde yollarına devam ettiler. İlk katılım için gayet başarılı bir çıkıştı. O 6 puanı aldığı takımlar Celtic , Man.Utd ve Villarreal..

Yani örnekler çoğaltılabilir ki daha elimizde Rubin Kazan örneği var çok güçlü. Tecrübesizlikmiş , ilk kez katılmaymış , zamanmış bunlar hikaye. Cluj,Anorthosis Şampiyonlar Ligiyle mi doğdu ? En azından evinde bi güç iddia eden takımlardı , gel gelelim sen evinde Valencia'dan dört yemişsin , Manchester'a gidip 90.dakikada ilk şutunu atmışsın. Bu kadar çekingen oyuna gerek yok. Bursaspor iyi takım , ve bu gruptan puan alacak gücü var. Yeter ki kendini sıkıntıya sokmasın. Soktuğunda da mazeretlerle bizleri kandırmaya çalışmasın , biz neyin ne olduğunu görüyoruz.

Sevgiler.

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails